Sofia och Madeleine gnistrade som tända tomtebloss.
Victoria strålade vackert under kristallkronorna.
Galamiddagen för Republiken Koreas president blev en succé.
[/caption]
Det är en alldeles speciell upplevelse. Att få gå på en tjusig galamiddag på slottet med kungafamiljen blir i de allra flesta fall ett underbart minne för livet.
[/caption]
Under fredagskvällen bjöd kungaparet in till tjusig middag i Karl XI:s galleri för Republiken Koreas president Moon Jae-in och hans hustru Kim Jung-sook.
Gästerna hälsades välkomna i Vita havet innan man satte sig till bords för att avnjuta en fyrarätters middag. Bordssilvret tillhör den Brasilianska servisen.
LÄS MER:
Servisens namn härleder från att den tidigare tillhört den brasilianska kejsarfamiljen. Förrätts- och desserttallriken från Hackman-Rörstrand Gustafsberg med design av Karin Björquist var en gåva till Kungen på 50-årsdagen 1996 från riksdag och regering.
Fisktallriken har tillhört drottning Josefina och är från 1800-talets senare hälft. Köttallriken är från storhertiginnan Louise av Baden och är från Berlin runt 1850, uppger hovet på sin hemsida.
Menyn:
Vit sparris med kräm på ramslök, älvdalsrom,
crudité på rädisor och rågkrisp
*
Smörbakad gös, Puylinser,
saltbakade betor och blåmusselsås
*
Svensk kalvfilénoisette med örttäcke,
inkokt kronärtskocka, bakad lök och dragonsky
*
Rabarbermousse med inkokt rabarber,
glass på gräddfil och salta chokladsmulor
LÄS MER: Bild-Extra: Estelles och Oscars härliga nationaldag
LÄS MER: Babylycka för prinsessan Madeleines bästis
LÄS MER: Victoria om sin fantastiska resa runt om i Sverige