Bisarra teorierna om prinsessan Kate allt märkligare

Utländskt

Kates manipulerade bild gjorde inte saken bättre.
Konspirationsteorierna kring den brittiska prinsessan växer.
Vad har egentligen hänt med kungligheten?

[/caption]

Det var i mitten av januari som Kensington Palace meddelade att prinsessan Kate, 42, plötsligt befann sig på sjukhus.

[/caption]

Där hade hon, enligt det brittiska hovet, opererats i magen och tvingades därefter stanna i nästan två veckor på sjukhuset.

LÄS MER: Prinsessan skiljer sig – maken påkommen med yngre älskarinna

Mysteriet kring prinsessan Kates sjukdom bara växer. Bild: Peter Nicholls/AP/TT

Den förklaringen är det dock flera ledande läkare som har ifrågasatt.

Om det inte handlar om en canceroperation så är det ytterst sällsynt att en patient tillbringar så lång tid på sjukhus efter ett ingrepp i buken.

För en tid sedan framkom även initierade uppgifter som gör gällande att prinsessan i själva verket lider av en djup depression.

– Alla känner till att Kate inte har mått särskilt bra och att hon periodvis har varit ”helt under isen”, det här med att hon skulle opererats i magen är en bortförklaring, berättade en källa nära den engelska kungafamiljen för Stoppa Pressarna.

LÄS MER: Hovets oroväckande uppdatering om Madeleines liv med Chris

Här är den manipulerade bilden av prinsessan Kate och barnen som det engelska hovet släppte. Bild: Prins William/Kensington Palace
När Kate i förra veckan gav ett första livstecken sedan hon syntes i julas genom att publicera en bild på Instagram var det många som andades ut.

Tills det avslöjades att bilden var manipulerad – något som kungahuset erkände och prinsessan Kate bad om ursäkt för kort därefter.

– Den märkliga bilden ledde till frågor om huruvida bilden verkligen är ny eller inte, eller i själva verket gammal – och om kungahuset försöker mörka något rörande prinsessans hälsa. Men den mest cirkulerade och långsökta teorin just nu är att delar av bilden på Kate i själva verket skulle vara åtta år gammal, skriver Expressen och fortsätter:

– Flera personer i sociala medier spekulerar kring att Kates ansikte på bilden har plockats från en gammal bild, från ett omslag på magasinet Vogue 2016, och sedan klistrats in på det nya fotot. Ett av inläggen har fått 25 miljoner visningar på X, tidigare Twitter.

LÄS MER: Estelles charmiga glädjekupp under Victorias fina namnsdag

Den manipulerade bilden av Kate ledde till stora rubriker i den engelska pressen Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Bilden i Kates inlägg och den åtta år gamla bilden från omslaget på modetidningen är slående lika.

– Min analys är att historien om fotot är att de tog hennes ansikte från Vogue-omslaget som hon gjorde för flera år sedan och redigerade in det, skriver Ruby Naldrett, sociala medier-redaktör på brittiska Daily Mirror och Daily Star.

I England växer nu konspirationsteorierna kring prinsessan Kate lavinartat.

En del menar på att Kate i själva verket är död och har ersatts av en dubbelgångare. Det var också den personen som skymtades på en paparazzibild som togs av Kate i en bil nyligen, menar de som tror på den versionen.

LÄS MER: Bild-Extra: Här är prinsessan Madeleines nya lyxvilla i Sverige

Experterna menar att det engelska kungahuset har hanterat ates sjukdom på ett riktigt dåligt sätt. Bild: Chris Jackson/AP/TT

Andra teorier som diskuteras flitigt är att Kate ligger i koma efter ett misslyckat skönhetsingrepp eller att hon ska skilja sig från prins William, 42.

Hovexperterna i England är rörande överens om att kungahusets strategi kring Kate och hennes frånvaro har blivit ett rejält magplask.

– Det här är skadligt för kungafamiljen. De visste att det skulle vara intensivt intresse rörande varenda bild de släpper på Kate, säger BBC:s hovreporter Peter Hunt i Metro och avslutar:

– Deras utmaning är att människor nu kommer att ifrågasätta huruvida de går att lita och tro på när de släpper en ny hälsouppdatering.

LÄS MER: Kungahusets åtgärder mot Chris efter fylleskandalen
LÄS MER: Avslöjat: så mycket kostar Victorias eleganta modekappa
LÄS MER: Hovkälla avslöjar: Drama bakom prinsessan Sofias babybesked

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt