Carl Philips spännande steg i designkarriären

Modekoll

Prins Carl Philips skapande kraft fortsätter.
Nu designar han en en helt ny serie för Hästens.
Det är första gången någon får designa om sängjättens rutiga mönster.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-04-11

Prins Carl Philip, 39, är verkligen begåvad när det kommer till färg, form och design. Sedan många år tillbaka jobbar han med designern och vännen Oscar Kylberg, 46, och de går som bekant under namnet ”Bernadotte & Kylberg”. De har prestigefyllda uppdrag för bland andra Stelton, Skultuna, Synsam, Zwiesel Kristallglas, Gustavsberg och Hästens på sitt CV.

[/caption]

Samarbetet med Hästens började 2017 när de fick designa en egen säng.

LÄS MER: Carl Philips nya kärleksbevis för Sofia

– Vi har aldrig låtit någon göra om eller designa tyget. Ingen har helt enkelt fått röra det rutiga mönstret, så det var första gången, säger Sanja Tegeltija, global PR-chef Hästens till Svensk Damtidning.

Prins Carl Philip med sin kompanjon Oscar Kylberg.

Men de blev uppenbarligen nöjda för duon fick förnyat förtroende och nyligen stod det klart att det blir tredje gången gillt.

– För två år sedan släppte vi sängar, förra året släppte vi tre sänglinnen och i år släpper vi ytterligare en kollektion som vi förhandsvisar på Milano-mässan nu. Det Bernadotte och Kylberg har gjort är sängbord och en matchande bänk att ha framför sängen. Vi har aldrig tidigare gjort möbler så det känns helt fantastiskt, säger Sanja och fortsätter:

LÄS MER: Victoria förtvivlad: Prins Oscar påhoppad

– Nu är det tredje året ihop och det har fungerat fantastiskt bra. Vi var jättenöjda med designen av sängen och de är fantastiskt bra. Speciellt för att vi faktiskt uppskattar Carl Philip och Oscar som designers för de är väldigt duktiga. Vi lägger enormt mycket tid på att tillverka sängarna för hand och designduon ser likadant på kvalitén. De har hög designnivå på jobben och därför har det funkat så bra.

Prins Carl Philip släpper loss sin skaparkraft i samarbete med sängjätten Hästens.
Hon är noga med att poängtera att de inte enbart anlitar Carl Philip på grund av hans kungliga titel.

– Carl Philip är mer än bara prins, det är viktigt för oss att lyfta fram. De båda är otroligt talangfulla designers. Dessutom går samarbetet hand i hand då vi varit kungliga hovleverantörer så länge, vi blev det först gången 1948.

LÄS MER: Kronprins Haakon drabbad av en ny tumör
LÄS MER: Märtha Louises kärlekssorg förlamar den norska prinsessan
LÄS MER: Prinsessan Sofias okända hemligheter

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Modekoll