Chock i kungafamiljen: Prinsen polisanmäld för sexanklagelser

Utländskt

Det blir bara värre.
Nu har prins Andrew blivit polisanmäld för nya sexanklagelser.
– Det här är för allvarligt för att ignorera, säger åklagaren Nazir Afzal.

[/caption]

Prins Andrew, 63, är skandaliserad för all framtid. Hans nära samröre med pedofilmiljardären Jeffrey Epstein fick till slut drottning Elizabeth att sparka honom från kungahuset.

[/caption]

Efter drottningens död har prinsen förvisso på något sätt fått komma in i den kungliga värmen igen. I julas var han exempelvis inbjuden till Sandringham för att fira högtiden med den övriga familjen.

LÄS MER: Stora splittringen mellan Madeleine och maken Chris

Prins Andrew har blivit polisanmäld för nya uppgifter i Jeffrey Epstein-skandalen. Bild: Leon Neal/AP/TT

Men det nya året börjar långt ifrån bra för kung Charles, 75, bror.

– När hundratals dokument från utredningen om Epstein släpptes i veckan innehöll de flera allvarliga anklagelser mot prins Andrew. Prinsen pekades ut för att ha deltagit i en ”orgie med minderåriga” på Epsteins ö. skriver Expressen och fortsätter:

– En person ska ha ”tvingats utföra sexuella handlingar” med prinsen. Denna person tros vara Virginia Giuffre som anklagade prinsen för att ha våldtagit henne när hon var 17 år.

LÄS MER: Ny skandal i kungahuset: Kvinna anklagar prinsen för övergrepp

Prins Andrew anklagas för att ha haft sex med den då minderåriga Virginia Giuffre. Bild: TT
Nu har prins Andrew blivit polisanmäld av anti-monarki-gruppen Republic och åklagaren är av den bestämda uppfattningen att ärendet måste utredas.

– De här anklagelserna är för allvarliga för att ignorera, men ändå har brittisk polis inte lyckats utreda dem sedan de först dök upp, säger Nazir Afzal till The Sun.

Han fortsätter:

– Prinsen har undvikit att prata med myndigheterna trots att han flera gånger sagt att han skulle göra det. Antingen tar vi det på allvar att bekämpa övergrepp eller så gör vi det inte. Makt och status borde inte påverka om någon ställs till svars eller inte.

LÄS MER: Drottning Silvias kamp mot svåra sjukdomen

Prins Andrews vän Jeffrey Epstein hittades hängd i sin cell när han inväntade rättegång för sina misstänkta sexbrott. Bild: TT

Tidigare i veckan framkom det också hur Virginia Giuffre i ett förhör avslöjat att hon fick över 150 000 kronor av Jeffrey Epstein för att ha sex med prins Andrew.

– Ja, jag fick 15 000 dollar. Jag vet inte vad det motsvarar i pund. Jag fick det i amerikanska dollar, säger Virginia Giuffre som även erkänner att hon inte skattade för pengarna.

Prins Andrew hävdar att han aldrig har träffat Virginia Giuffre.

LÄS MER: ”På spåret”-stjärnans attack mot kungen: ”Sur och grinig!”
LÄS MER: Madeleines hemliga avtal: så lite får Chris vid en separation
LÄS MER: 17-åring såldes till prinsen: ”Jag fick 150 000 kr för att ha sex”

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt