Därför hoppade prins Nikolai av militärubildningen

Utländskt

Pappa tvingade honom.
Nu kommer sanningen fram om modellprinsens avhopp från det militära.
Danske prins Nikolai ville aldrig sätta på sig uniformen.

[/caption]

För inte länge sedan gick han en visning för Dior i Tokyo och de japanska tonårstjejerna älskar den bildsköne prinsen. Nikolais vackra anlete pryder gigantiska reklamtavlor i miljonstaden Hongkong där han är frontperson för en stor kampanj för samma modehus som han gjorde succé med i Tokyo.

[/caption]

Prins Nikolais genombrott i modevärlden kom i februari 2018 då han gick en visning före Burberry under London Fashion Week och hysterin kring prinsen blev knappast mindre när han ett par månader senare gjorde sensation under modeveckan i Paris då han gick för Dior.

Nu berättar prins Joachim att han var för hård mot sonen prins Nikolai.

Men modellkarriären fick ett abrupt slut, eller uppehåll, i höstas då prinsen ryckte in på en två år lång reservofficersutbildning, helt i enlighet med den kungliga traditionen i Danmark.

Pappa prins Joachim, 50, är överste i reserven och sedan generationer tillbaka har de danska kungligheterna sett till att utbilda sig till officerare.

LÄS MER: Madeleines härliga festkväll med maken Chris – se den exklusiva filmen här!

Prins Nikolai klädde självfallet i uniform men efter drygt två månader kom beskedet att prinsen hoppar av utbildningen. Både prins Joachim och mamma, grevinnan Alexandra, 54, var noga med att påpeka att de respekterade sonens ”mogna” och ”modiga” beslut att avbryta utbildningen – trots alla förväntningar som låg på hans späda axlar.

Prins Nikolai har gjort succé som internationell modell.
Nu kommer sanningen fram om vad som egentligen hände med prinsens och hans korta bana i det militära. Prins Joachim erkänner i en intervju att det var han som pressade sin son.
– Prinsessan Marie, 43, hade frågat mig om jag var helt säker på att det var en bra idé för honom. ”Är du säker på att han är den typen?” Och jag slog bara ut med armarna och sa ”Det är väl klart att han är det!”, säger prins Joachim till Billed-Bladet, rapporterar Kvällsposten.

Prins Nikolai med sin flickvän Benedikte Thoustrup.

LÄS MER: Bild-Extra: Victoria blev balens drottning på Polarprisgalan

Prins Nikolai och den övriga familjen firar prins Joachim som nyligen fyllde 50 år.

Prins Joachim medger att han gick ut för hårt när och att han pressade sin son till att ansluta sig till officersutbildningen.
– Det här har lärt mig att ta lite lättare på mina egna normer och förväntningar. Att erkänna när jag har fel, slappna av och inte vara så inskränkt, säger prins Joachim.

LÄS MER: Prins Joachims svek mot drottning Margrethe
LÄS MER: Allt om Carl Philips romantiska fjällmys med Sofia
LÄS MER: Norge i chock: Drottning Sonja svårt sjuk

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt