Kronprinsessan Victorias succé på digitala galan

Znyheter

Årets arkitekturpris, Träpriset, har delats ut.
Givetvis digitalt.
Men det hindrade inte kronprinsessan Victoria att kunna sprida en sfär av glamour.

[/caption]

Kronprinsessan, 43, ägde tillställningen. Vacker som en dröm med blommig sidentopp i lejongult med tillhörande guldsmycken och dagen till ära tung ögonmakeup. Känslan av just glamour var ett faktum.

[/caption]

Med en gobeläng bakom sig öppnade hon galan med bravur. Hennes leende och tal fick Nobelfesten att blekna. Talet sändes från det kungliga slottet i Stockholm. Men galans utgångspunkt var på Berns i Stockholm. Konferencier var Li Pamp, 48.

LÄS MER: Kungen tar ensam över Nobel 2020 – utan drottningen

Kronprinsessan Victoria höll ett fint tal under galan.

– Mina damer och herrar! Det är mycket som har blivit inställt och omställt det här året. Även Träprisgalan. Jag hade väldigt gärna träffat er alla personligen ikväll – men jag är ändå glad för den här möjligheten att sända en hälsning.

– Att bygga i trä är inget nytt för oss i Sverige. Utan en lång och stolt tradition. På Kungliga slottet här i Stockholm är bjälklagen i trä. De bär, bokstavligen talat, en bit av vårt kulturarv.

– På samma sätt är mycket av vårt lands välstånd byggt av trä; av vår förmåga att ta tillvara den ovärderliga resurs som svensk skog utgör, och att ta hand om den resursen, så att den kan fortsätta växa.

LÄS MER: Prinsessan Estelle redan en stilikon i klass med mamma

Kronprinsessan gör allt fler av sina officiella uppdrag på digital väg.
Träpriset brukar i folkmun kallas Sveriges hållbara arkitekturpris. Det var hela 130 stycken tävlingsbidrag varav 40 byggnader besöktes av juryn. Tolv av dessa nominerades.

Träpriset ska ges till det byggnadsverk som på bästa sätt tillvaratagit träets möjligheter och skapat god träarkitektur vilket även ska skapa vår samtid.

Årets vinnare, 2020, gick till byggnaden Ateljé i Södersvik, en ateljé och fritidshus på Rådmansö i Roslagen.

LÄS MER: Kungaparet bryter karantänen – efter bara fem dagar
LÄS MER: Prins Joachims och Maries underbara nystart
LÄS MER: Kungafamiljens mysiga adventsfirande på Haga slott

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter