Kung Haralds sista önskan innan han dör

Utländskt

Den åldrande kungens sista önskan.
Nu avslöjar kung Harald vad han vill uppnå innan han dör.
Frågan är om han hinner.

[/caption]

Norske kung Harald har uppnått den aktningsvärda åldern 82 år men han tycks inte hysa några planer på att trappa ner – tvärtom. Nu avslöjar den norske monarken att han har en sista önskan i livet och det är att besöka samtliga kommuner i det norska riket.

[/caption]

Och det är ett tufft uppdrag. Norge har hela 426 kommuner men man har beslutat att minska antalet till 354 innan den 1 januari 2020.

Just nu har kung Harald 50 kommuner som han ännu inte varit och han har satt fart för att hinna hedra invånarna i vårt västra grannland.
– Både drottningen och jag tycker att det är trevligt att möta folk där de bor, har kung Harald tidigare sagt till Verdens Gang, rapporterar GT.

Kung Harald har ända sedan han blev kronprins 1957 har han alltid rest mycket i sitt arbete i det norska kungahuset. Något han alltid uppskattat.
– Det är ett väldigt långt land med många fina kulturer. Det är stor skillnad mellan landets olika delar, har kungen tidigare sagt till VG.

Hur lång tid Harald tänker sig krävs innan han uppnått sitt mål och vad kommunreformen med minskningen av antalet kommuner innebär är oklart. Men den norske kungen har en stark karaktär och är bestämd av sig så räkna med att han klarar av sin föresats innan han lämnar jordelivet.

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt