Prins Daniel på ny långresa utan Victoria

Kungafamiljen

Prins Daniel står allt mer på egna ben.
Snart åker han till Singapore utan sin Victoria.
– Han gör resan med yngre entreprenörer, säger Johan Tegel vid hovet.

[/caption]

Maj månad kommer bli hektisk för vår kära kungafamilj. Kikar man i kalendern som finns publicerad på hovets hemsida finns det närmare 40 punkter nästa månad.

[/caption]

Flitigast är kung Carl Gustaf, 72, och drottning Silvia, 75, samt kronprinsessan Victoria, 41, och prins Daniel, 45. Vad gäller Victoria och Daniel kommer de nästa månad hinna med spännande besök i länder som Vietnam, Grekland, Norge och Singapore.

LÄS MER: Prins Daniels privata erkännande skakar om

Men just Singapore får Daniel resa till utan sin älskade hustru.

– Den här resan sker inom ramen för prins Daniels Fellowship, så det är en resa som han gör tillsammans med en delegation med yngre entreprenörer, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

I Daniels Fellowship märks namn som affärsdrottningen Cristina Stenbeck, entreprenören Isabella Löwengrip och Spotify-grundaren Martin Lorentzon. Om de kommer hänga på Daniel till Singapore är i skrivande stund oklart.

Daniels Fellowship som är ett samarbete med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) drog igång för sex år sedan och syftet är att peppa unga människor att våga starta företag.

LÄS MER: Drottning Elizabeths nya förbud för Meghan

Till en början höll de sig inom Sveriges gränser men nu vidgar de alltså projektet internationellt.
– Jag hoppas att vårt initiativ ska ge kunskap om hur det är att vara entreprenör och att projektet ska inspirera så att fler vill och vågar ta steget att starta eget. Det är viktigt att vi skapar en kultur som uppmuntrar människor att våga satsa. En duktig entreprenör hjälper inte bara sig själv, utan påverkar många människors liv genom att också skapa möjligheter för andra att utvecklas, sa Daniel till IVA 2013 och fortsatte:

– Att misslyckas är ett vanligt och inte helt oviktigt inslag i entreprenörens liv, mycket lärande kommer därifrån. Entreprenörskap handlar om att våga ta risk. Den som inte är beredd att misslyckas kommer aldrig heller att lyckas.

LÄS MER: Victorias och Daniels tuffa prövning i relationen
LÄS MER: Drottning Silvia förkrossad efter familjetragedin
LÄS MER: Kungens hemliga intresse avslöjat

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen