Kronprinsessan Marys spännande resa i Afrika

Utländskt

Danska kronprinsessan Mary brinner verkligen för jämställdhet och kvinnors rättigheter och gör allt som står i hennes makt för att kunna påverka och förändra.
Nu är hon på ett spännande besök i Afrika.

[/caption]

Kronprinsessan Mary, 47, är känd för sitt starka engagemang i olika frågor. Härom veckan besökte hon Etiopien för tredje gången och resan började med ett besök på en fertilitetsklinik i huvudstaden Addis Ababa.

[/caption]

– Etiopien har progressiva lagar gällande jämställdhet, utmaningen är att göra dessa lagar till verklighet. Etiopien har en ambitiös jämställdhetsplan och ert land är ett ledande exempel på detta med tanke på att Etiopien har fått sin första kvinnliga president. Vi måste tillsammans arbeta för att flickor och kvinnor, oavsett vilka de är, vad de har och var de bor, har makten och valet att bestämma över sina egna öden, har Mary skrivit på danska kungahusets hemsida.

LÄS MER: Kronprins Frederiks kris: Hovchefen tvingas bort

Under trippen till Etiopien hann den populära prinsessan också med att besöka flyktingläger där det sedan en tid tillbaka också finns en skola. Och det tack vare danskt bistånd.

– Livet i ett flyktingläger ska inte enbart handla om att överleva. Man ska också ha möjlighet att utvecklas. Samarbetet mellan dansk flyktinghjälp, norsk flyktinghjälp och lokala myndigheter har gjort det möjligt att bygga en skola för barn och unga från flyktinglägret Hitsats. Det är viktigt att flyktingbarn och ungdomar kan fortsätta sin skolgång trots flykten från sitt hemland. Utbildning ger hopp och det är nyckeln till att göra verklighet av sina drömmar, skrev Mary på Instagram samtidigt som hon publicerade en bild från besöket där hon syns tillsammans med några elever.

LÄS MER: Prins Harrys ödesdigra felsägning inför barnen

Det är som sagt inte första gången Mary reser till det utsatta landet. Förra gången besökte hon bland annat ett sjukhus som gör allt för att förhindra förlossningsskador hos fattiga kvinnor.

LÄS MER: Prins Charles fräckis för Lionel Richie
LÄS MER: Danske modellprinsens nya supersuccé
LÄS MER: Prinsessan Sofias vågade hälsning till stjärnan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt