Ökända kvinnan chockade på prins Daniels fest

Kungafamiljen

Minst sagt överraskande.
En omstridd kvinna valde att dyka upp på prins Daniels 50-årsfest.
Allt ska dock ha avlöpt väl.

[/caption]

Av: Jennifer Erixon | Bilder: TT | Publicerad: 2023-11-14

I helgen var det äntligen dags för prins Daniel, 50, att få bjuda in till fest. Prinsen tvingades fira sin 50-årsdag två månader för sent som en följd av krocken med kung Carl Gustafs, 77, storslagna jubileum i samband med att vår monark firade 50 år på tronen.

Prins Daniel var helt införstådd med att svärfars fest måste gå före samtidigt som det så klart måste ha känts lite snopet för honom. Prinsens kalas kom dock att bli väldigt lyckat.

LÄS MER: Kung Charles och Camillas spännande statsbesök i Afrika

Den ökända affärskvinnan Cristina Stenbeck med maken Alexander Fitzgibbons kom på prinsens fest. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Det var drygt 200 gäster som anlände upp strax efter klockan 19 i lördags. På gästlistan fanns bland andra musikern Joakim Berg, 53, som var tongivande i rockbandet Kent.

Prins Daniel var ett hängivet Kent-fan i många år och han har lärt känna den insomnade gruppens frontman. På plats var även tv-profilen Felix Herngren, 56, med sin hustru Clara Herngren, 44, som är framgångsrik manusförfattaren.

En gäst stack ut lite mer än de andra. Affärskvinnan Cristina Stenbeck, 46, var ett riktigt överraskande namn. Den ökända affärskvinnan kom med sin brittiske make Alexander Fitzgibbons, 50.

LÄS MER: Drottning Silvias mystiska kedja – ryktet om överfallslarmet

För en kväll fick prins Daniel äntligen stå i fokus. Bild: Claudio Bresciani/TT
Cristina Stenbeck har lämnat Sverige och avvecklat sitt engagemang i familjeföretaget Kinnevik – något som kom att överraska många. Affärskvinnan agerande har gjort henne ökänd.

– Det är en tråkig utveckling när Cristina Stenbecks engagemang minskat så mycket. Det förvånar mig att hon inte mer tydligt har förklarat varför hon har dragit sig tillbaka, säger Johan Klingspor, 70, som är en av ägarna till Kinnevik, till SvD.

LÄS MER: Stora oron för drottning Silvias hälsa inför födelsedagen

Cristina Stenbeck har fått kungens medalj i 12:e storleken i Serafimerordens band
Bild: Jonas Ekströmer/TT

Det omstridda Kinnevik-imperiet vacklade när dess grundare Jan Stenbeck överraskande gick bort i augusti 2002.

– Cristina Stenbeck var 24 år gammal när hon tog över som Kinneviks starka kvinna efter pappan Jans bortgång. Och hon gjorde bra ifrån sig. När hennes far dog var marknadsvärdet på koncernen cirka 40 miljarder kronor, inte ens tio år senare har det ökat till 210 miljarder, skriver Svensk Damtidning.

Festen blev mycket lyckad och för prins Daniel måste det ha känts härligt att för en kväll få stå i fokus. Den trägne prinsen är ju så van vid att alltid hamna i skuggan av sin hustru, kronprinsessan Victoria, 46.

LÄS MER: Tråkiga beskedet om prins Carl Sofia och Sofia sprids i utlandet
LÄS MER: Drottning Silvias superhemliga möte med SVT-kvinnan
LÄS MER: Madeleines uppgörelse om barnen med maken Chris

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen