"På spåret"-profilen kallad till krismöte av hovet

Znyheter

Det är inte så vanligt att hovet ber om ett möte när någon uttryckt sig ”opassande”.
Men så var det i detta fall.
Det handlar om skjutjärnsjournalisten Thomas Nordegren.

[/caption]

Efter skandalen kring Hamid Zafar, 38, fick Thomas Nordengren, 68, hoppa in i ”På spåret”– med kort varsel. Det blev succé och han kom tvåa med sin kollega Louise Epstein, 55. Men det har inte alltid blivit full pott.

[/caption]

Thomas har varit känd för att sticka ut och säga vad han tycker och tänker om kungahuset. Han hade bland annat åsikter angående prins Carl Philip, 41, och prinsessan Sofias, 36, namnval till prins Gabriels, 3, tredje namn Walther.

LÄS MER: Meghan Markles nya utspel – kräver miljontals kronor

”På spåret”-profilen och journalisten Thomas Nordegren kallades upp till slottet.

– Jag tyckte det var okänsligt att döpa honom till Walther. Det blev ett litet blåsväder, men vi balanserar rätt ofta på Sveriges Radios programregler, säger Thomas i en ny intervju med Aftonbladet.

Denna gång blev det inget krismöte med hovet. Däremot var det annorlunda när Thomas anklagade kungen för att hålla så dåliga tal.

LÄS MER: Britternas skarpa uppmaning till prins Harry och Meghan

Det var hovets tidigare informationschef som bjöd in Nordegren till samtal etter hans krönika.
– För länge sedan skrev jag en krönika i DN som handlade om att kungen höll så dåliga tal och undrade varför han överlät det till snorkfröknarna på slottet. Då blev jag uppkallad till förste hovmarskalk Kuylenstierna.

Jan Kuylenstierna gav då Thomas en bassning över en kopp kaffe på slottet. Efter den fadäsen inleddes en fin vänskap som höll tills Jans död 2005.

– Jag fick också ett brev av Elisabeth Tarras-Wahlberg, 70, som hon hade undertecknat med ”Snorkfröken”, berättar Nordegren och fortsätter:

LÄS MER: Så döljer Silvia skadan efter otäcka olyckan

Kungaparet sägs vara stora entusiaster av ”På spåret” som de brukar följa på tv.

– När jag kom till hovmarskalken var jag lite orolig, men de var vänliga, bjöd mig på kaffe och sa att jag hade helt rätt. De hade fått hemskt dåligt underlag till talen i USA som jag syftade på, och sa att jag var välkommen om jag hade andra synpunkter.

– Men jag har en hyfsad relation med kungen och drottningen och har intervjuat dem flera gånger och reste senast med dem på statsbesöket hos det japanska kejsarparet 2018, säger Thomas.

LÄS MER: Prins Oscars festliga födelsedagskalas på Haga slott
LÄS MER: Kungens chock över misstänkta mordbranden i Sigtuna
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias sköna gröna vårstil

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter