Prins Charles unika Kuba-besök

Utländskt

Gin Tonicen byttes ut mot Mojito.
Prins Charles och Camilla gjorde ett kontroversiellt men roligt besök på Kuba.
Det var första gången brittiska kungligheter besökte kommunistdiktaturen.

[/caption]

Prins Charles, 70, och hans maka Camilla Parker Bowles, 71, var på en liten karibisk turné där de besökte de tidigare brittiska kolonierna St Kitts, Nevis, Grenada, St Lucia och St Vincent. Man träffade bland andra artisterna Tom Jones, 78, och Lionel Richie, 69, när man var på Barbados.

[/caption]

Därefter bar det av till kommunistdiktaturen Kuba. Ett inte helt okontroversiellt besök – det är första gången en brittisk kunglighet sätter sin fot i landet. Prins Charles och Camilla mötte dock aldrig landets ledare Raúl Castro, 87, som är bror till den legendariske Fidel Castro som styrde landet från 1959 till 2008.

LÄS MER: Pampigt firande av drottning Elizabeth när hon fyllde 93 år

Under besöket på Kuba besökte de brittiska kungligheterna revolutionshjälten Jose Martis grav och la ner en krans. Marti som avled 1895 var både politiker, journalist och poet, skriver Svensk Damtidning.

Mojito smakar alltid gott och har man dessutom gjort den själv blir det ännu bättre. Prins Charles ser ut att må som en prins.

LÄS MER: Prins Carl Philip sprang för livet

Charles och Camilla hann även med att besöka medlemmar från bandet Buena Vista Social Club i deras inspelningsstudio i Havanna. De bägge kungligheterna sägs vara stora fans av det karibiska bandet.

Prins Charles fick till och med pressa sockerrör innan han blandade ihop sin kungliga Mojito-drink.
LÄS MER: Drottning Silvia om sin svåra tid på mentalsjukhus

Men roligast av allt tyckte nog prinsparet när de fick prova på att göra sina egna Mojitos, den karibiska drinken med massor av rom, lime och mynta tycktes falla de bägge i smaken.

LÄS MER: Chris O’Neills okända hemligheter avslöjade i unik kartläggning
LÄS MER: Carl Philips romantiska fjällmys med Sofia
LÄS MER: Kungens djupa sorg efter gode vännens bortgång

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt