Prins Henriks hämnd från andra sidan graven

Utländskt

Prins Henrik av Danmark var envis och viljestark under hela sitt liv.
Och den originella kungligheten lyckade till och med vinna sin sista seger efter att han hade dött.
Nu kommer sanningen fram om begravningsbråket som skakade de danska kungligheterna.

[/caption]

Drottning Margrethe, 79, är om sig och kring sig. Hon har redan arrangerat för sitt frånfälle och beställt en speciell glas-sarkofag. Den vackra glas-sarkofagen är skapad av konstnären Bjørn Nørgaard, 71.

[/caption]

Tanken var att hon och hennes framlidne make, prins Henrik skulle få sin sista vila, sida vid sida, i sarkofagen i Roskilde Domkyrka. Ett litet problem dök dock upp. Prins Henrik vägrade.

Den danske kungligheten, av franskt ursprung, gick ut offentligt innan han dog och meddelade att han vägrade låta sig begravas med hustrun.

LÄS MERPrins Carl Philips hemliga 40-årsfest

Det framkom även att prins Henrik ville tituleras kung och om inte drottningen gick hans önskemål till mötes så ville han få sin sista vila på en helt annan plats än den av Margrethe förutbestämda.

LÄS MER: Drottning Margrethe i rasande attack mot svenska folket

Det var både pinsamt och jobbigt för Margrethe att hennes make, under sin sista tid i livet, obstruerade om något så känsligt. Men nu visar det sig att Henrik kan ha haft andra och mer hämndlystna skäl till sin vägran att stoppas ner i glas-sarkofagen.

Prins Henrik och konstnären Bjørn Nørgaard hade sedan gammalt svårt för varandra, skriver Svensk Damtidning.

Konstnären Bjørn Nørgaard och drottning Margrethe har inga problem med varandra, men med prins Henrik var det annorlunda. Den danske kungligheten avskydde konstnären.

Konstnären har kallat prins Henrik en liten ”lort” i ett av sina tidigare verk. Och konstnären ska även ha sagt hemska saker om drottning Ingrid och hånat kung Frederik på en tavla.

Långsinte prins Henrik vägrade förlåta konstnären, som försvarat sig med att tidsandan var sådan på 60-talet när verket skapades.

LÄS MER: Så berättar Victoria den svåra nyheten för Estelle

Prins Henrik drog det längsta strået och fick sista ordet i konflikten med konstnären Bjørn Nørgaard. Den danska kungligheten fick sin aska strödd på två olika platser, i slottsträdgården och ute till sjöss.

LÄS MER: Eva O’Neills dolda hemligheter avslöjade i unik kartläggning
LÄS MER: Kungliga bebisen Archie splittrar familjen för Meghan Markle
LÄS MER: Prins Daniels vilda go-go dans en tidig morgon i Hanoi

[/caption]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt