Prins Joachims bakslag – får inte träffa sina söner

Utländskt

Familjeliv med förhinder.
Prins Joachim är förbjuden att träffa sina äldsta söner.
Både modellprinsen Nikolai och prins Felix får klara sig utan pappa.

De danska kungligheterna är återbördade till fosterlandet. Så fort coronavirusets härjningar började i Europa reagerade drottning Margrethe, 79, och kallade hem prins Joachim, 50, från Frankrike där han studerat vid den prestigefyllda militärskolan Ecole Militaire i Paris.

Prins Joachim är överste i reserven och han går en ettårig utbildning som för tillfället är avbruten på grund av corona-krisen. Det är ett tungt bakslag för prinsen som börjar bli alltmer populär i Danmark.

LÄS MER: Victorias plötsliga helomvändning i coronakrisen

Prins Joachim får inte träffa sina söner Felix och Nikolai.

Prins Joachim, hustrun Marie, 44, och barnen Athena, 8, och Henrik, 10, sattes i frivillig karantän när de återvände till Danmark. Det innebär att prins Joachim inte kan träffa sina äldsta söner prins Nikolai, 20, och prins Felix, 17, som han fick i äktenskapet med grevinnan Alexandra, 55.

Prins Joachim och familjen är i villan i danska Klampenborg medan Felix bor hos mamma Alexandra och modellprinsen bor i sin våning i centrala Köpenhamn.


Corona-krisen i Danmark har lamslagit landet som har betydligt hårdare restriktioner än Sverige.

Drottning Margrethe har redan från början var proaktiv, den danska regenten insåg tidigt allvaret och ställde in sitt 80-årsfirande som skulle hållits i tre dagar i mitten av april.

LÄS MER: Prinsessan Margaretha helt corona-isolerad i England

Mamma Alexandra får ta hand om sönerna i corona-krisen.

Prins Joachim har på sistone blivit alltmer populär i Danmark, bland annat efter att han medverkat i en dansk dokumentärserie där kungligheten gjorde bra ifrån sig.

LÄS MER: Prins Charles snabba comeback efter sjukdomen

Danska kungafamiljen är i likhet med den svenska mycket noggranna i sin hantering av corona-krisen.

Drottningen var även tidigt ute med att hålla ett historiskt tv-tal till danskarna.

– Danmark står inför en allvarlig situation. Jag förstår att många är oroliga och bekymrade. Vi har vant oss vid att världen står öppen – nu är gränserna stängda. Det är vår nya verklighet. Coronavirus är en farlig gäst. Den sprids i en kedja – och i den kedjan dör människor. Den kedjan ska vi bryta, sa Margrethe i sitt tal, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Hovets besked om prinsessan Christinas hälsa
LÄS MER: Kungen om sitt nya vardagsliv i karantänen
LÄS MER: Prinsessan Madeleines skarpa varning om barnen

wordpress hemsida wordpress hemsida