Victoria och Daniels kamp mot psykisk ohälsa

Kungafamiljen

Nu tar sig kronprinsessparet an en ny utmaning.
De sätter fokus på bland annat självmord genom ett besök hos organisationen Mind Sverige.
– Det är ett av de projekt som Kronprinsessparets stiftelse stöttar och ger anslag till, skriver hovet.

[/caption]

Hälsa är som bekant något som ligger både kronprinsessan Victoria, 41, och prins Daniel, 45, varmt om hjärtat och deras stiftelse arbetar hårt med att främja just barn och ungas hälsa. De gör dessutom allt för att knoddarna Estelle och Oscar ska röra på sig så mycket som möjligt och tar ofta med dem på aktiva utflykter ute i naturen.

[/caption]

Något vårt älskvärda kronprinsesspar också brinner för är psykisk ohälsa och nu vill de hjälpa människor som mår dåligt.

LÄS MER: Victoria förtvivlad efter brutala påhoppet på prins Oscar

För en tid sedan besökte Victoria Tjejzonen som är en organisation som unga tjejer kan vända sig till för att få stöd och hjälp med sin psykiska ohälsa.

Och nyligen stod några timmar hos ideella organisationen Mind Sverige på hennes och Daniels schema.

– I dag besökte Kronprinsessan och Prins Daniel @mindsverige som arbetar med att förebygga psykisk ohälsa. Varje år dör 1 500 personer till följd av självmord, 100 000 genomför självmordsförsök och 500 000 har självmordstankar i Sverige. Med hjälp av 450 volontärer tar Mind emot samtal och ger stöd till personer som har tankar om självmord, äldre som mår psykiskt dåligt eller föräldrar som är oroliga för sina barn. Under 2018 tog Minds stödlinjer emot drygt 30 000 samtal. Mind jobbar även med att sprida kunskap och bilda opinion om psykisk ohälsa. Mind är ett av de projekt som Kronprinsessparets stiftelse stöttar och ger anslag till, kunde man läsa på kungahusets Instagram.

LÄS MER: Kung Haralds sista önskan i livet 

Att just Victoria brinner för psykisk ohälsa är kanske inte så konstigt. Hon drabbades som bekant av ätstörningar som ung och vet verkligen hur det kan kännas när det är som mörkast.

– När man har mått dåligt själv så kan man, även om man mår dåligt av olika anledningar och i olika former, förstå andra som mår dåligt, har Victoria sagt i en intervju med SVT.

LÄS MER: Elisabeth Tarras-Wahlberg avslöjar hovhemligheterna
LÄS MER: Prins Daniels gripande berättelse skakar om
LÄS MER: Drottningens nya förbud för Meghan

[/caption]



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *



Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen