Victoria om sin fantastiska resa runt om i Sverige

Kungafamiljen

En succé sammanfattas.
25 landskap under två års tid.
Nu berättar kronprinsessan om sina intryck av vandringarna runt om i Sverige.

[/caption]

Det var i samband med sin 40-årsdag som kronprinsessan Victoria, 41, fick den strålande idén. Hon ville lära känna vårt land och dess natur. Victoria bestämde sig för att vandra i alla 25 av våra landskap.

[/caption]

Det första landskapet som fick förmånen att besökas av kronprinsessan var Västergötland. Den 9 september 2017 tog Victoria första steget i det landskap som är hennes hertiginnedöme. Därefter var det dags för Västerbotten den 6 oktober 2017 och redan nu kunde man ana att det skulle bli en succé.

Victoria började sina vandringar i Västergötland där hon fick plöja i den bördiga jorden.

Intresset för Victorias vandringar ökade vid varje nytt landskap. När kronprinsessan vandrade i Halland den 12 april 2019 var det så mycket folk som följde i den populära kunglighetens spår att det nästintill blev en logistisk mardröm för Säpo att skydda kronprinsessan som är så spontan och så gärna vill ha en nära kontakt med sina undersåtar.

LÄS MER: Kungen gav medalj till Ullareds-profilen

Hon har gått, paddlat, cyklat, ridit och åkt skidor i alla slags väder. Det har varit sol och värme, snö och kyla, regn och blåst, snötäckta vidder, öppna och inbjudande sandstränder, hala klippor och vattendränkta myrar. Inget har stoppat Victoria.

I Lappland blev det såklart skidåkning i vinterlandskapet.
Nu har hon gått i mål efter nästan två år och det är inte bara alla medborgare runt om i landet som kommer sakna kronprinsessans vandringar.
– Jo, faktiskt. Det är lite med vemod jag går här. Det är ett avslut på ett långt projekt, som har gett mersmak och något att föra vidare, säger Victoria till Aftonbladet och fortsätter:

LÄS MER: Bild-Extra: Kronprinsessan Victoria blev balens drottning på Polarprisgalan

– Jag har fått uppleva och lära mig så mycket, inte bara om naturen utan även om vår kulturhistoria. Det är något jag kommer att vidareberätta till Estelle, 7, bland andra, säger kronprinsessan efter sin 25:e och sista landskapsvandring, i Fulufjällets nationalpark i Dalarna, till Aftonbladet.

Vår kronprinsessa älskar att träffa svenskarna när hon är ute på sina resor.

Hon hade nog inte anat vilken stark upplevelse det skulle bli med den moderna och ekologiska Eriksgatan till fots.
– Det har varit en fantastisk upplevelse jag har fått vara med om. Alla intryck från den här varierande naturen till alla möten med människor. Alla små buketter man har fått till samtal, det är så mångfacetterat, säger kronprinsessan Victoria till Aftonbladet.

Victoria avslutade sina landskapsvandringar i Dalarna dit hon fick sällskap av prinsessan Sofia som visade henne sin hembygd.

LÄS MER: Carl Philips och Sofias oväntade succé på nationaldagen

Victoria har haft flera syften med sina landskapsvandringar, det har handlat om både natur och kultur förutom alla härliga möten med människor av alla slags schatteringar.
– Jag vill lyfta fram vår natur. Vi behöver gå ut och min förhoppning är att inspirera andra. Det är en enormt fin upplevelse, en förmån. Sverige är fantastiskt, konstaterar kronprinsessan om det rike hon en dag ska bli statschef över.

LÄS MER: Estelles och Oscars härliga sommarlov på Haga slott
LÄS MER: Victoria och Sofia på vift i Dalarna
LÄS MER: Madeleines och Chris lycka över nya babybeskedet

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen