Victoria på miljöäventyr med ministern

Kungafamiljen

Victorias stora engagemang fortsätter.
Kronprinsessan är på väg att bli en miljö-prinsessa.
Nyligen deltog hon i ett seminarium kring klimatarbete.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 41, var med vid ett seminarium kring klimatarbete där bland andra Helen Clark, 69, Nya Zeelands före detta premiärminister närvarade. Seminariet arrangerades av Stockholm Environment Institute, SEI, och Nya Zeelands ambassad.

[/caption]

Victoria hade även sällskap av biståndsminister Peter Eriksson, 60. Bland frågorna som diskuterades var Parisavtalet som innebär att jorden maxuppvärmning måste stanna på 2 grader.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines nya svek mot kungen och Silvia

Victoria lyssnade intresserat då hon ju är engagerad i miljöfrågor sedan tidigare. Hon är bland annat ambassadör för FN:s hållbarhetsmål. Helt okomplicerat är dock inte kunglighetens engagemang i miljöfrågor då det finns en hög grad av politisering i miljödebatten. Victoria har varnats för att bli alltför djupt involverad i frågan av bland annat Dagens Nyheters ledarsida och även statsvetare har flaggat för att man som blivande statschef ska hålla sig på mer än armlängds avstånd från politiska frågor.

LÄS MER: Danske Modellprinsens nya super-succé

Att Victoria är intresserad och engagerad i miljöfrågor är något hon fått med sig hemifrån henne pappa kung Carl Gustaf, 72, har alltid varit intresserad av frågorna – långt innan det blev opportunt.

LÄS MER: Prinsessans Sofias mystiska frånvaro väcker oro

Därför är han nog extra stol över sin dotter som så tydligt engagerat sig i just miljöfrågor.
– Kungen tillsammans med kronprinsessan har ju det gemensamt. Kungen sedan 70-talet och det är något som kronprinsessan Victoria kommer att föra vidare. Hon är ju dessutom en av FN:s ambassadörer för Agenda 2030, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

LÄS MER: Meghan Markles fräcka traditionsbrott mot drottningen
LÄS MER: ”Madeleine-männens” specialuppdrag att lösa prinsess-krisen
LÄS MER: Victorias stentuffa utmaning som elitsoldat

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen