Victorias fotbollssuccé i Jämtland

Kungafamiljen

Först fotboll sedan vandring.
Kronprinsessan Victorias triumftåg fortsätter.
Nu var det Jämtland som välsignades med ett besök av kungligheten.

[/caption]

Victorias, 41, landskapsvandringar, ett initiativ från kronprinsessan själv, är en formidabel succé. Varthän kungligheten än drar fram är intresset och glädjen stor.

[/caption]

Nu var det Jämtlands tur att föräras med ett besök av Victoria. Jämtland är ett landskap som Victoria känner till väl.

Avslappnat klädd i jeansskjorta. Victoria trivs på sina resor runt om i landet.

Som liten var hon ofta i skidorten Storlien om vintrarna, kungen har sedan länge en sportstuga i den jämtländska byn på gränsen till Norge. Kung Carl XVI Gustaf är ju dessutom hertig av Jämtland.

Och nyligen var ju Victoria och hennes familj på Alpina VM i Åre och dessutom besökte ju kronprinsessan, prins Daniel, 45, och barnen skidskytte-VM i Östersund när det avgjordes i slutet av februari.

LÄS MER: Sanningen om Carl Philip och alla hans kvinnor

Besöket Jämtland inleddes på Sportfältet i Östersund där Victoria spelade fotboll tillsammans med IFK Östersund parafotboll – laget består av personer med olika typer av funktionsvariationer. Och Victoria visade verkligen hur hon kunde dribbla med bollen.
– Zlatan får passa sig, skrattade en av åskådarna och applåderade när kronprinsessan lirade loss.

Kronprinsessan visade att hon är en riktig hejare på att spela boll.
Efter fotbollsmatchen väntade lunch och sedan var det dags för Victoria att ge sig ut på den sju kilometer långa vandringen runt Andersön, cirka två mil sydväst om Östersund.
– Jag tror hon tycker att det är en väldigt intressant och trevlig dag, säger Ulrika Näsholm, pressinformatör på hovet, till Expressen.

LÄS MER: Estelles skola frias efter granskning

Victoria inledde sina landskapsvandringar i samband med sin 40-årsdag 2017 och landskapsvandringen i Jämtland var hennes tjugoförsta – nu återstår bara fyra vandringar av succén. Målsättningen är att hon ska lära känna Sverige och dess vackra natur.

Det blev en härlig dag i Jämtland.

Victoria ser alltid fram emot vandringarna som, enligt uppgift, är något av det roligaste hon har gjort under sitt uppdrag som kronprinsessa. Så bli inte förvånade om att det kommer önskemål att den populära kronprinsessan ska ta ett varv till runt vårt avlånga land.

LÄS MER: Därför vägrar Kate träffa baby-Archie

– En viktig del är just att uppmärksamma den svenska naturen och det som faktiskt Sverige som land erbjuder när det gäller att kunna ha naturen runt knuten. Och också vikten av rörelse, säger Margareta Thorgren, 55, informationschef vid hovet.

LÄS MER: Camilla Läckbergs djupa kris med Simon
LÄS MER: Drottning Silvia om sin svåra tid inspärrad på mentalsjukhus
LÄS MER: Medicinmannens intima möte med kung Harald

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen