Bild-Extra: De första spännande bilderna ur nya "The Crown"

Utländskt

Det här blir spännande.
Nu kommer de första bilderna ur sista säsongen av ”The Crown”.
I Netflix-serien får tittarna se hur prins William och Kate Middleton träffades.

[/caption]

Just nu filmas den sjätte och sista säsongen av den globala succéserien ”The Crown” där tittarna har fått följa det brittiska kungahuset från drottning Elizabeths trontillträde 1953 och framåt.

[/caption]

Den påkostade serien är hyllad men samtidigt ifrågasatt.

LÄS MER: Carl Philips hemliga kärleksbild med Sofia sprids i utlandet

Nu spelas det in en ny säsong av Netflix-serien ”The Crown”. Här ser vi skådespelarna Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda Staunton och Jonathan Pryce. Bild: AP/TT

Det är många som tvivlat på den historiska korrektheten och det finns även upprörda röster som menar på att man rotar runt för mycket i djupt privata ting för den brittiska kungafamiljen.

Just nu filmas den sjätte och sista säsongen av serien som skapat tv-historia. Skådespelarna Ed McVey, 22, och Meg Bellamy, 19, spelar prins William, 40, och Kate Middleton, 41, när de möttes under studietiden på college.

Nya bilder visar de porträttlika skådespelarna. Tittarna kommer få se det första mötet mellan prinsen och hans blivande hustru.

LÄS MER: Chockpriset på kungaparets lyxsemester avslöjat

I den nya säsongen får vi se hur prins William och Kate Middleton träffades. Här syns de i juni 2007. Bild: David Davie/AP/TT
Inspelningarna pågår just nu i skotska St Andrews och på bilder från inspelningen ser man hur Kate passerar William samtidigt som det unga paret tittar på varandra – man får intrycket av att det är deras allra första möte.

Det var i samband med att prins William studerade på University of St Andrews som han och Kate Middleton möttes och blev romantiskt involverade.

– När jag träffade Kate första gången kände jag direkt att det var något speciellt med henne, jag visste att jag ville lära känna henne bättre. Till en början var vi dock bara goda vänner, har William berättat själv i tv-kanalen ITV i samband med förlovningen 2010, skriver Vanity Fair.

LÄS MER: Prins Daniels hastigt insjuknad – nu växer oron

I den nya säsongen av ”The Crown” spelas prins William av Ed McVey och Kate av Meg Bellamy.

Paret kom att gifta sig 2011 i Westminister Abbey inför bland andra 72 miljoner tv-tittare. Dessförinnan hade dock paret tagit ”en paus” från relationen.

– När det hände var jag inte glad men det gjorde mig till en starkare person, har Kate Middleton berättat.

Hon konstaterade att det var en lärorik period.

– Man lär sig saker om sig själv som man inte tänkt på tidigare. När man är ung är det lätt att man går upp i en relation allt för mycket, jag kom att värdesätta den här perioden då jag var ensam.

LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen

De unga skådespelarna är tämligen oerfarna men porträttlika kungligheterna de gestaltar.

Skådespelarna Ed McVey och Meg Bellamy är tämligen orutinerade men deras porträttlikhet är det ingen som kan ha invändningar emot – det känns verkligen som att det är de unga versionerna av William och Kate man ser på bilderna.

Mötet mellan prinsen av Wales och hans blivande hustru är bara ett av flera ämnen som berörs i den sista säsongen av den prisbelönta serien. Vi kommer även få ta del av den tragiska dödsolyckan med prinsessan Diana i september 1997.

Dessutom kommer drottningens jubileum i samband med att hon firade 50 år på tronen att komma med och även omvälvande händelsen som terrordådet den 11:e september 2001. Drottningmoderns bortgång 2002 är även med i serien.

LÄS MER: Kung Charles iskalla hämnd på prins Harry och Meghan

Ed McVey är en mycket stilig ung man och det blir spännande att se hur han gestaltar prins William i ”The Crown”.

Imelda Staunton, 67, spelar återigen drottning Elizabeth medan Jonathan Pryce, 75, gör rollen som prins Philip.

Elizabeth Debicki, 32, återkommer som prinsessan Diana och Dominic West, 53, är prins Charles, 74. Rollen som Camilla Parker Bowles, 75, görs av Olivia Williams, 54, medan Lesley Manville, 67, spelar prinsessan Margaret.

LÄS MER: Prinsessan Sofia mystiskt försvunnen – syns allt mindre
LÄS MER: Mette-Marit och Haakon i rejält blåsväder efter grannbråk
LÄS MER: Prins Daniels lyxiga inköp – kostar hundratusentals kronor

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt