Carl Philips hemliga födelsedagskalas

Kungafamiljen

Grattis Carl Philip!
Vår vackra prins fyller 40 år.
Det blir festligt kalas när han firas av sin älskade familj.

[/caption]

När Carl Philip, 40, föddes den 13 maj 1979 var det en kronprins som kom till världen. Men det dröjde inte så länge förrän den nya lagstiftningen gick igenom som tillät kvinnlig tronföljd och storasyster Victoria, 41, blev kronprinsessa av Sverige.

[/caption]

För Carl Philip är det nog med facit i hand ganska skönt att han ”bara” blev prins av Sverige, nu slipper han pressen det innebär att en dag bli statschef över konungariket Sverige. I vårt bildarkiv finns det 13 000 bilder på prinsen medan storasyster Victoria har 45 000 bilder, det är en illustration av skillnaden i uppmärksamhet som de två syskonen röner.

Vår stilige prins har nu fyllt 40 år och blivit en man på riktigt.

Kung Carl Gustaf, 73, har, för länge sedan, givit uttryck för att han hellre sett att vi hade manlig tronföljd. Men det var innan kronprinsessan Victoria växte upp och visade vilken ypperlig representant hon är för kungafamiljen.

LÄS MER: Oron växer efter drottning Silvias hälsobesked

Och Carl Philip som alltid har varit en lite blyg och tillbakadragen person är nog helt nöjd med att slippa det starkaste strålkastarljuset. Med det sagt ska man ha i åtanke att Carl Philip ända sedan han gifte sig med prinsessan Sofia, 34, har blommat ut på ett häpnadsväckande sätt.

Carl Philip på pappa kungens födelsedag. Prinsen har rangen major i det militära.
Carl Philip av i dag är både charmig, säker och framåt. Det är numera en fröjd att följa prinsen i officiella sammanhang. Prinsen har själv berättat att kärleken till Sofia och hennes förmåga har gjort honom betydligt tryggare i sig själv.

Bemärkelsedagen firar prinsen privat med sin familj – ett större kalas kommer äga rum längre fram och det sägs att det är prinsessan Sofia som planerar det hela.

LÄS MER: Bild-Extra: Härligt i Hanoi för Victoria och Daniel

– Han fyller 40 och det är många som ser det som en form av milstolpe. Det är ju en stor bemärkelsedag. Det är steget in i vuxenvärlden kan man säga, säger Margareta Thorgren, 55, informationschef vid hovet till Expressen.

Carl Philip med sin älskade Sofia och Marianne Bernadotte på en konsttillställning.

Några närmare detaljer kring festen är inte fastslagna men det mesta tyder på att det blir i början av juni då prinsessan Madeleine, 36, och hennes familj har kommit till Sverige.
– Jag har ingen närmare information, men han är hemma nu i alla fall, säger Margareta Thorgren.

LÄS MER: Chock i Norge: Exotisk medicinman är Märtha Louises nya kärlek

Allt om kungligt ber att få gratulera vår fina prins Carl Philip på hans bemärkelsedag!

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen