Carl Philips och Sofias strategi mot coronaviruset

Znyheter

Prinsparet strävar på.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia jobbar trots den kinesiska dödssmittan.
De är dock försiktiga.

[/caption]

Prins Carl Philip, 40, och prinsessan Sofia, 35, har satt sig själva i något som liknar en karantän i hemmet. Paret fortsätter dock arbeta med hjälp av digitala verktyg.

[/caption]

Det dödliga coronaviruset har vänt upp och ner på hela världen. Alla drabbas. Senast häromdagen stod det klart att prins Charles, 71, är smittad och för en tid sedan meddelade hovet i Monaco att prins Albert, 62, har fått den fruktade sjukdomen Covid-19.

LÄS MER: Vi avslöjar: Victoria trotsar hovet – tar modiga beslut i krisen

Prinsessan Sofia arbetar från hemmet Villa Solbacken i Stockholm.

Den svenska kungafamiljen har isolerat sig i sina respektive hem. Kung Carl Gustaf, 73, och drottning Silvia, 76, har tagit sin tillflykt till Stenhammars slott utanför Flen.

Kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 46, är på Haga slott även om de har varit ute på olika besök de senaste dagarna.

Besöken är dock inte okontroversiella men som Allt om Kungligt avslöjat tidigare så är det kronprinsessan Victoria som är hängiven plikten och vill visa sig ute trots att hon därmed riskerar sin makes hälsa.

LÄS MER: Så fick drottningen sin ljuva hämnd på Meghan

Även prins Carl Philip håller sig hemma i kristiderna och sköter jobbet hemma från köket.
För prins Daniel vore det förödande att smittas med coronaviruset givet att han har en transplanterad njure som han fick av sin far Olle Westling, 75, för tio år sedan.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia håller sig i hemmet på Djurgården som prinsen ärvde av salig prinssessan Lillian och prins Bertil.

Prinsparet är dock inte lediga och latar sig framför Netflix.

LÄS MER: Prinsessan Christinas bakslag i krisen

Prinsparet har dock gjort ett besök hos Ica Kvantum i Stockholm för att informera sig om läget för de äldres situation.

De ambitiösa kungligheterna vill göra sin plikt.

– Precis som alla andra försöker vi att digitalisera det arbete vi kan och arbeta hemifrån. Vi skjuter fram planerade besök och tar möten digitalt. Uppdaterar oss om de sektorer vi är involverade i såsom vård, mat och ideell sektor med mera, skriver prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Instagram.

LÄS MER: Kungafamiljens älskade släkting efterlämnar mångmiljonarv

Prinsparet har publicerat den här bilden med ägarna av ICA Kvantum på sitt Instagram-konto.

För Carl Philip och Sofia är det viktigt att de kan jobba hemifrån, deras verksamhet måste fortgå trots det kärva läget.

– Mycket fokus ligger på att uppdatera och sätta nya strategiska planer med våra medarbetare i egna respektive verksamheter till följd av Covid-19, skriver paret.

LÄS MER: Hovet avslöjar: Det gör Victoria under isoleringen på slottet

Carl Philip och hans Sofia håller sig nu mest hemma på Villa Solbacken på Djurgården.

Prinsparet har också passat på att informera sig om coronakrisen genom ett besök på sin lokala matbutik där de brukar handla.

– Imorse var vi på ICA Kvantum i Värtahamnen för att på behörigt avstånd hälsa på de äldre som har tillgång till butiken mellan kl. 07.00-08.00, innan alla andra kunder kommer dit, skriver de på sitt Instagramkonto.

LÄS MER: Läkarna om prins Charles chans mot coronaviruset
LÄS MER: Drottning Margrethes skarpa markering mot prins Joachim
LÄS MER: Prinsessan Birgittas sorg mitt i coronakrisen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter