Carl Philips stora comeback – vann hela tävlingen

Så var det äntligen dags igen.
Efter att ha tagit lite tid för familjen är prinsen tillbaka på racingbanan.
Och Carl Philip briljerade bakom ratten.

[/caption]

Det klassiska Västkustloppet avgjordes på Falkenbergs Motorbana. Även om det skedde utan publik blev loppet en stor succé för prinsen.

[/caption]

Carl Philip, 41, körde sitt första stora lopp 2008. Att det blev comeback i Porsche Carrera Cup var därför lite extra kul, då det var just under de tävlingarna han debuterade.

Prins Carl Philip älskar bilar och motorsport, ett intresse han haft under många år.

Det var en förväntansfull prins Carl Philip, 41, som såg fram emot tävlingen.

– Det är kul att vara tillbaka. Det ska bli spännande och kul att få komma ut och köra, sa prinsen till Viasat inför tävlingen rapporterar Expressen.

I Porsche Carrera Cup tog prinsen bara en nionde plats, men i Masters Cup, där förare över 40 år deltar, vann prinsen en meriterande seger

Prins Carl Philip vann Masters Cup, tävlingen för de som har fyllt 40 år.

Prinsen hann köra fyra säsonger innan han kvalificerade sig till ännu en klass. 2019.

När Carl Philip fyllt 40, fick han möjlighet att köra mästerskapet för förare som har passerat 40. Som yngsta deltagare i den klassen i år var han ändå en favorit och lyckades också vinna.

Allt om Kungligt gratulerar prins Carl Philip till segern. Hans älskade Sofia måste vara mäkta stolt.

Kungligheten var efter sin seger ödmjuk.

– Det finns många i startfältet som kört Carrera Cup i många år och som har betydligt mer erfarenhet av bilen än vad jag har, sa han.

Att Carl Philip gjorde comeback i Falkenberg måste ha känts extra speciellt. Det var just där som han vann sin första seger 2015. Konkurrensen var i år stenhård med flera mycket erfarna förare.