Danske modellprinsens revansch efter tuffa tiden

Utländskt

Det går makalöst bra.
Modellprinsen Nikolai skördar nya framgångar inom modevärlden.
Den danske kungligheten har precis skrivit på ett nytt prestigefyllt kontakt.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-03-02

Numera tituleras han greve Nikolai, 23. Tidigare var det prins före tilltalsnamnet, men som bekant avlövade ju drottning Margrethe, 83, alla prins Joachims, 53, barn på deras kungliga titlar.

[/caption]

Beslutet väckte ett ramaskri och inte minst prins Joachim var uppbragt.

LÄS MER: Prins Harry och Meghan vräks från vräkiga lyxhuset

Inte längre prins. Greve Nikolai har förlorat sin prinstitel. Bild: TT

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se sina barn bli illa behandlade på det här sättet. De är själva i en situation som de själva inte förstår, sa han till den danska tidningen Ekstra Bladet.

Även greve Nikolai, eller ”modellprinsen” som han kallas, har varit ute offentligt och uttryckt sitt missnöje med farmors tuffa beslut.

Prinstitel eller ej; greve Nikolai är ju mest känd för sin framgångsrika karriär som modell – den kan inte ens ”dronningen” rubba.

LÄS MER: Kungen och Silvias hemliga förmögenhet avslöjad

Greve Nikolai gör succé som bildskön modell. Här medverkar han i en reklamfilm för det berömda lyxhotellet Raffles. Bild: Raffles.
Allting började 2019 då greve Nikolai gjorde succé i sin debut på catwalken. Den bildsköne kungligheten anlitades av modehuset Dior under modeveckan i Paris och det blev en världssensation.

Nikolais lite sköra och sårbara look är perfekt i modesammanhang och han blir inte mindre intressant av att han är kunglig – det skänker prestige och glamour åt modehusen som anlitar honom.

Greve Nikolai bosatte sig till och med i Paris tillsammans med flickvännen Benedikte Thoustrup, 24, i den franska huvudstaden. Efter ett drygt halvår återvände dock ungdomarna till Köpenhamn där Nikolai numera studerar vid Copenhagen Business School.

LÄS MER: Prins Harrys nya besked chockar brittiska kungafamiljen

Greve Nikolai (t.v.) blev djupt besviken på sin farmor som tog prinstitlarna från honom och hans bror Felix. Bild: Martin Sylvest/AP/TT

För den danska kungafamiljen kom modellkarriären som en överraskning.

– Ingen var emot det. Men självklart behövde jag förklara mig själv, men det behöver jag göra vad jag än gör, oavsett vilket jobb, har Nikolai sagt till skandinaviska Vogue, rapporterar Svensk Damtidning.

Nu växlar greve Nikolai upp sin karriär inom mode ytterligare. Nyligen stod det klart att den unge kungligheten skrivit kontrakt med den ytterst prestigefyllda modellagenturen Elite i Paris.

LÄS MER: Kronprins Frederiks oväntade utspel med Mary i Indien

Nu får greve Nikolai dock sin revansch genom ett enormt prestigefyllt modellkontrakt. Bild: Danska hovet

Agenturen räknas som den främsta i världen och där får greve Nikola sällskap av bland andra Irina Shayk, 37, Pixie Geldof, 32, och danska Josephine Skriver, 29, rapporterar danska Se och Hör.

För greve Nikolai måste det kännas skönt med en så enorm framgång efter den tuffa våren då han blivit av med sin prinstitel.

Titeln modellprinsen är uppenbart fullständigt ohotad för den bildsköne ynglingen.

LÄS MER: Kungens hårda krav inför dokumentärfilmen
LÄS MER: Så gick drottning Margrethes tuffa operation
LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt