Dolda budskapet i drottning Elizabeths bild

Utländskt

Rule Britannia!
Tronföljden är säkrad.
Drottning Elizabeth poserar med tre blivande regenter och bilden bär på ett hemligt budskap.

[/caption]

Av: Emma Andersson | Bilder: TT | Publicerad: 2020-01-05

Drottning Elizabeth, 93, blev regerande drottning den 6 februari 1952 efter att hennes far George VI överraskande gått bort.

[/caption]

Hennes kröning ägde rum i Westminster Abbey den 2 juni 1953 och drottning Elizabeth är den äldsta brittiska monarken genom tiderna och även den brittiska monark som regerat under längst tid.

LÄS MER: Märtha Louises första ord om Ari Behns död

Drottning Elizabeth har regerat längst av alla monarker i den brittiska historien.

Och hon behöver inte oroa sig för tronföljden. Vi får verkligen hoppas att drottningen har många år kvar än, hennes mamma blev över 100 år så chanserna är tämligen goda. Och drottning Elizabeth är vid god vigör – hon är fortfarande ute och rider, ofta på tidiga mornar.

När hon väl lämnar kronan vidare så kan hon göra det med förvissningen att tronföljden är säkrad.

Den nytagna bilden från Buckingham Palace visar att det är väl försörjt med framtida regenter på den brittiska tronen. Drottning Elizabeth poserar glatt med sin son, prins Charles, 71, sin sonson, prins William, 37, och sitt barnbarnsbarn, prins George, 6.

Prins George rara leende är minst sagt charmigt och han kan nog ännu inte riktigt ana eller förstå vilket ansvar som vilar på hans axlar i framtiden.

LÄS MER: Prins Georges härliga julbak med kungafamiljen

På två fina familjebilder samlar drottningen nu fyra generationer av kungafamiljen.
Prins Charles har väntat hela sitt liv på att tillträda men samtidigt är han självfallet tacksam att ha sin mor vid liv och dessutom tycker han nog att det är rätt skönt att slippa ansvaret så länge som möjligt.

Dessutom har prins Charles i många avseenden redan kommit att ta ett större ansvar. Det uppges att han varit mycket involverad i hur pedofil-skandalen med prins Andrew, 59, hanterades.

Det finns en alldeles speciell anledning till att drottningen väljer att ta familjebilden just nu.

Prins William har vuxit in fint i son roll och de senaste åren har han sluppit mycket av rampljuset tack vare att prins Harry, 35, och Meghan Markle, 38, är så uppmärksammade på gott och ont.

För prins George väntar nu en livslång utbildning till att en dag bestiga tronen över Storbritannien och en dag kommer han säkert med värme och glädje se tillbaka på bilden när han poserade glatt med farfarsmor, farfar och sin pappa utan att ana vad som komma skulle.

LÄS MER: Estelle och Oscars glädjebesked vid nyår

Drottningen jobbar på oförtrutet och förhoppningsvis är hon med oss många år framåt. Hennes mamma blev över hundra år så det verkar inte vara något fel på generna.

Det är ingen slump att Buckingham Palace släpper bilden, den bär på ett hemligt budskap.
– Det är ett härligt familjeporträtt, men som alltid när det kommer till de kungliga handlar det också om att sätta bilden. Efter ett svårt år vill man visa att det kommande årtiondet och framtiden är i säkra händer med Charles, William och George, säger kungaexperten Emily Andrews till The Sun.

LÄS MER: Prins Daniels tunga sorg på Ari Behns begravning
LÄS MER: Meghan och prins Harrys lyxiga nyårsfirande
LÄS MER: Därför vill drottning Margrethe inte sluta röka

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Utländskt