Drottning Elizabeth tvingas plötsligt flytta julen

Znyheter

Ett tungt beslut.

Drottning Elizabeth tvingas ändra sina julplaner – radikalt.

Nu står det klart det inte blir en traditionell jul för den brittiska monarken.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2021-12-24

Den här julen är väldigt speciell för drottning Elizabeth, 95. I april gick hennes älskade make, prins Philip bort och den första familjehögtiden utan sin älskade är tung för alla och envar.

[/caption]

Drottning Elizabeth hade sett framemot ett rejält julfirande på slottet Sandringham. Barn och barnbarn var inbjudna och alla skulle finnas på plats för att fira det älskade familjeöverhuvudet.

LÄS MER: Drottning Silvias härliga födelsedag – fyller 78 år

Prins Philip och drottning Elizabeth fick många fina år. Nu firar hon för första gången julen utan sin älskade make.

Nu blir det inte så. Drottning Elizabeth har tvingats kasta om sina planer – det är det nya omikronviruset som ställer till det. Viruset har fått stor spridning i Storbritannien och på grund av smittrisken ställer drottningen in julen på Sandringham.

Istället blir det ett nedtonat julfirande på slottet Windsor. Släktingarna kommer att besöka drottningen men inte alla på en gång, man får komma i omgångar – allt för att hålla nere antalet personer som träffas samtidigt.

– Beslutet var personligt, togs efter noga övervägande och återspeglar en försiktig inställning, säger en källa till The Mirror, rapporterar Expressen.

LÄS MER: Prinsessan Sofias stora oro för barnen

Drotttning Elizabeth har också tvingats ställa in sin traditionsenliga julfest.
Drottningen ställde nyligen in sin traditionella julfest som hon brukar hålla för familjen, även då var det pandemins härjningar som låg bakom beslutet.

Storbritannien är extremt drabbat av omikron-varianten och närmare 90 000 fall rapporteras in dagligen och strikta restriktioner är på väg att återinföras.

Drottningens nya julfirande innebär bland annat att hon missar julgudstjänsten vid St Mary Magdalene kyrkan, nära Sandringham. Det brukar samlas en stor skara nyfikna utanför kyrkan för att se de kungliga när de anländer.

LÄS MER: Madeleines och Chris härliga jul-comeback i Sverige

Drottning Elizabeths jultal till nationen och samväldet kommer dock genomföras.

Efter besöket i kyrkan är det dags för kalkonlunch och den traditionen får vi hoppas att drottningen inte gör avsteg ifrån.

En lite överraskande tradition hos den brittiska kungafamiljen är att man, i likhet med svenskarna, öppnar sina julklappar på julafton. Det kommer sig av att huset Mounbatten är av tysk börd och i Tyskland sker det stora firandet på julafton – precis som i Sverige.

LÄS MER: Prinsessan Estelle och Oscars fina julhälsning
LÄS MER: Prins Daniels fantastiska miljonaffärer överraskar
LÄS MER: Oh, la, la! Victorias succéresa till romantiska Paris

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter