Drottning Silvias härliga födelsedag – fyller 78 år

Znyheter

Vilken härlig dag!

Drottning Silvia kunde inte ha önskat sig en bättre födelsedag.

Kungligheten firades av sina älskade barn och barnbarn.

[/caption]

Det är nästintill ofattbart men det är ett ovedersägligt faktum. Silvia Renate Sommerlath föddes en kall decemberdag i tyska Heidelberg, dagen före julafton, för 78 år sedan.

[/caption]

Den lilla tyska flickan som såg dagens ljus mitt under brinnande världskrig kom att växa upp till en riktig skönhet. Dessutom hade hon ett milt och intagande sätt och det är inte att undra på att dåvarande kronprinsen av Sverige föll för henne när de bägge träffades under OS i München 1972.

LÄS MER: Prinsessan Sofia om sin stora oro för barnen

Åren går men drottningen består. Nu fyller drottning Silvia 78 år.

Kung Carl Gustaf, 75, och Silvia fortsatte att träffas efter de olympiska spelen och sedermera blev den unga tyskan drottning av Sverige. Och vilken drottning hon blev!

Drottning Silvia, 78, har ända från dag ett charmat det svenska folket och sina undersåtar. Den behagliga och empatiska kungligheten har en sällsam förmåga att knyta an och få kontakt de hon talar med, vare sig det är en nyfiken pensionär eller en tv-kamera.

Årets födelsedag är i sanning speciell för vår drottning. Förra året tvingades hon och maken till en ensam jul som en följd av den förhatliga coronapandemin.

LÄS MER: Madeleines och Chris härliga jul-comeback i Sverige

Drottning Silvia är mycket älskad av hela svenska folket.
FaceTime och digitala hälsningar i all ära men det är långt ifrån lika härligt som att lyfta upp ett älskat barnbarn i famnen och gosa med.

Till Silvias stora lycka är hennes älskade dotter, prinsessan Madeleine, 39, i Sverige och alla barn och hennes stilige och framgångsrike make, Chris O’Neill, 47, är med.

Dagen började tidigt på Drottningholms slott och det är ingen vågad gissning att kungen uppvaktade med lite kaffe på sängkanten tillsammans med en god bit Stollen-kaka.

LÄS MER: Prinsessan Estelle och Oscars fina julhälsning

Kungen och Silvia har varit gifta i 46 år sedan sedan 1976.

Drottningen älskar som bekant den tyska fruktkakan som är så intimt förknippad med julen.

Alla barnen och barnbarnen anländer därefter till Drottningholm och till kvällen är det dags för den traditionella födelsedagsmiddagen som arrangeras av kung Carl Gustaf. Varje år äter man i ett nytt rum – det finns 192 stycken att välja på.

Middagen kan komma att avnjutas i allt från porslinsköket till paradmatsalen. Drottningen har själv berättat om hur minnesvärda hennes födelsedagar blir tack vare kungens påhittighet.

LÄS MER: Prins Daniels fantastiska miljonaffärer överraskar

Drottning Silvia ser till att hålla kontakten med sina barnbarn via sociala medier.

Allt om Kungligt ber att få uttrycka våra hjärtliga gratulationer till drottning Silvia på hennes födelsedag!

LÄS MER: Kungafamiljen strålade på nedtonad Nobel-cermoni
LÄS MER: Oh, la la! Victorias resa till romantiska Paris
LÄS MER: Sofias underbara födelsedag – se nya bilden här!

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter