Drottning Margrethes beundrare trotsar avrådan

Znyheter

Drottning Margrethe firade storhelgerna på Marselisborg slott på Åhus.
Tillsammans med sin son Joachim och hans familj har de njutit av lugnet under julhelgen.
Men drottningens fans ville trots avrådan ändå komma.

[/caption]

Av: Josephine Edelskog | Bilder: TT | Publicerad: 2021-01-04

Många lyfte på ögonbrynen när drottning Margrethe, 80, bestämde sig för att fira jul med sin yngsta son, Joachim, 51, och hans familj. Det skulle bli en stillsam jul vilket det också blev inom slottets väggar. Men den omåttligt populära drottningens följare kom trots pandemin för att få en glimt av henne.

[/caption]

Det skedde under vaktombytet vid 12-slaget. Folk hade vallfärdat med en önskan att få en glimt av drottningen. Polisen tog restriktionerna på fullaste allvar och åkte ut för att bevaka slottet.

LÄS MER: Prinsessan Beatrices nya chockplan – gifter om sig

Många danskar tog sig till slottet för att försöka få en glimt av sin älskade drottning.

– Vi upplever idag igen att många samlas där ute. Vi har försökt efter bästa förmåga att hålla människor i små grupper, med tanke på det fina vädret är det många som åker dit, sa Bo Christensen, tjänsteman vid Östjyllands polis, till TV2 Östjutland.

Polisen avråder från att komma till slottet på grund av eventuell folksamling i en pågående pandemi. Christensen tillägger dock att besökarna hittills skött sig bra inom normen av vad som är brukligt i dessa tider.

LÄS MER: Kronprinsessan Mary väljer att lyfta fram ensamheten

Drottning Margrethe valde att trots rekommendationerna fira julen med hela sin familj.
Drottning Margrethe valde i år att tillbringa julen tillsammans med sin yngste son, prins Joachim, och hans fru prinsessan Marie, 44, samt barnbarnen Prins Nikolai, 21, prins Felix, 18, prinsessan Athena, 8, samt prins Henrik, 11. Kanske fanns det en oro hos drottningen då hennes yngste son i somras fick en blodpropp? Kanske tänkte hon på hur skört ett liv kan vara?

Under nyår åkte drottningen till Amalienborg, där hennes andra son, kronprins Frederik, 52, har firat jul med sin familj. Det är just på slottet Amalienborg som drottning Margrethe även höll sitt nyårstal.

LÄS MER: Kronprinsfamiljen ger hopp med fin julstämning
LÄS MER: Mysteriet kring prins Harrys bostad i England
LÄS MER: Drottning Elizabeths varma jultal sågs över hela världen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter