Drottning Margrethes dåliga samvete för barnen

Znyheter

Drottningens dåliga samvete.
Nu berättar Margrethe om sin relation till barnbarnen.
Kungligheten har dock en bra ursäkt för att hon är så frånvarande.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2019-12-10

Drottning Margrethe, 79, är inte bara danskt statsöverhuvud och en älskad regent – hon är även farmor till sju barnbarn.

[/caption]

Men som påpassad kunglighet har hon inte alltid kunnat vara så närvarande som hon önskat. Det frestar på med alla plikter och många gånger genom åren har Margrethe drabbats av dåligt samvete.

Drottning Margrethe upplever att tiden inte räcker till för familjen.

LÄS MER: Prinsessan Madeleines härliga comeback i Sverige

Men hon har även en god förklaring och en slags ursäkt.

– Skillnaden mellan mig och andra farmödrar i min ålder är att jag arbetar. Det tar en hel del av min tid och uppmärksamhet. Det är kanske en ursäkt som konstruerades i efterhand när det gick upp för mig hur mycket jag inte gjorde för mina barnbarn jämfört med andra farmödrar, men jag tror ändå att det spelar roll, säger Margrethe i nya boken ”Dronning Margrethe” som handlar om den danska regentens liv.

Drottningens familj har fått leva med att hon inte alltid är så närvarande.
LÄS MER: Prinsessan Birgitta om Lill-Babs sista tid i livet

Boken är skriven av Karin Palshøj och den är mycket personlig och utlämnande.

Det är i en ny bok som drottning Margrethe lättar sitt hjärta.

Det är inte första gången Margrethe reflekterar över hur hon förhåller sig till sina nära och kära.

– Jag är absolut inte världens bästa farmor. Jag tycker det är underbart med mor- och farmödrar som omfamnar barnen väldigt mycket. Jag är inte så duktig på det. Jag är inte en farmor som sitter och stickar, konstaterade den danska drottningen i en intervju med Kvällsposten.

LÄS MER: Prinsessan Beatrice tvingas ställa in förlovningsfesten
LÄS MER: Drottning Margrethes julplaner på slottet
LÄS MER: Överraskande kuppen för prinsessan Sofia

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Znyheter