Estelles och Oscars sommarlov på Haga slott

Kungafamiljen

Prinsessan Estelle och prins Oscar skiljer sig inte från andra barn.
Nu ser de framemot ett långt härligt sommarlov.
Nya bilder från hovet visar njutningen för de små kungligheterna.

[/caption]

För prinsessan Estelle, 7, är det här med sommarlov numera väldigt konkret och härligt påtagligt. Hon går ju numera i skolan och nu är andra terminen över för prinsessan som börjar årskurs ett Campus Manilla på Djurgården till hösten.

[/caption]

Men dessförinnan väntar ett långt härligt sommarlov. Nu får Estelle chansen att umgås rejält med lillebror prins Oscar, 3, och de kungliga barnen får till en början njuta av ledigheten på Haga slott då mamma Victoria, 41, och pappa Daniel, 45, fortfarande har flera plikter som väntar före ledigheten.

Prins Oscar sommarfint klädd i ljusblå skjorta.

På sin hemsida har kungahuset lagt upp nya härliga bilder av de små kungligheterna när de sommar-myser vid Haga slott.

Men snart går färden söderut för en härlig vistelse på Sollidens slott på Öland. Kronprinsessan Victoria trivs ypperligt på sitt sommarparadis och hon är så förtjust i Öland sedan barnsben att hon häromåret till och med förärades utnämningen ”Årets ölänning”.

LÄS MER: Bild-Extra: Estelles och Oscars fina hälsning på nationaldagen

Den 14 juli fyller Victoria 42 år och precis som tidigare år blir det pampigt firande som inleds med kungligt ledd allsång utanför sommarslottet Solliden och på kvällen är det prisutdelning till årets Victoria-stipendiat och underhållning från scenen på Borgholms idrottsplats.

Nu väntar ett härligt sommarlov för Estelle och hennes lillebror Oscar.
Victoriadagen i Borgholm är en lång tradition sedan kronprinsessan var litet barn och ett tag såg det osäkert ut om den fina sedvänjan skulle kunna fortsätta efter att grundaren och primus motor i evenemanget Kay Wiestål, 78, med ålderns rätt hade dragit sig tillbaka.

Men nya krafter tog vid och det blir en härlig Victoriadag på Öland även i år.

LÄS MER: Blondinbellas fest och prins Charles

För prins Daniel innebär somrarna på Öland goda chanser till härliga golfrundor och det är ingen vågad gissning att prinsen kommer försöka få till ett par rundor med sin gode vän hockeylegendaren Peter Forsberg, 45, som alltid brukar vara på plats vid Victoriadagen.

LÄS MER: Carl Philips festliga 40-årskalas på slottet
LÄS MER: Bild-Extra: Victoria gav järnet i Medelpads vildmark
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia på vift i Dalarna

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen