Greve Nikolai chanslös – nu granskas kunglighetens flickvän

Utländskt

Han kan inte göra något.
Greve Nikolais flickvän Benedikte Thoustrup är just nu utsatt för en intensiv granskning.
Kungligheten är hjälplös och förmår inte påverka situationen.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT, Danska kungahuset, Arkiv | Publicerad: 2024-06-10

Greve Nikolai, 24, gick tidigare under namnet ”Modellprinsen” med anledning av hans bildsköna yttre och framgångsrika modellkarriär.

[/caption]

Numera är han avlövad från den kungliga titeln men modellkarriären fortsätter för drottning Margrethes, 84, snygge sonson.

LÄS MER: Avslöjat: Victorias svårigheter i äktenskapet med prins Daniel

Greve Nikolai lever ett glamoröst liv runt om i världen. Bild: Arkiv

Det var för två år sedan som drottning Margrethe skred till verket och gjorde en omfattande utrensning i den danska kungahuset. Prins Joachims, 55, barn med blev av med sina prins- och prinsesstitlar.

Reaktionerna blev starka och en bitter och förbannad prins Joachim, som aldrig gjort sig känd för sitt goda omdöme, gick ut offentligt och gnällde över den viljestarka ”dronningens” beslut.

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se sina barn bli behandlade på det här sättet. De befinner sig i en situation som de själva inte förstår, ynkade sig han bland annat i danska Ekstra bladet.

LÄS MER: Nytt otrohetsrykte skakar kung Frederik – ung kvinna avslöjar

Greve Nikolai och hans familj blev inte glada när drottningen berövade barnen de kungliga titlarna. Bild: Ida Marie Odgaard/AP/TT
Greve Nikolai har dock fortsatt sin modellkarriär och han är bland annat en favoritmodell för det inflytelserika modehuset Dior.

Han har även hunnit med att plugga en sväng i Australien och sedan flera år tillbaka är han tillsammans med miljardärsdottern Benedikte Thoustrup, 24.

Paret har nyligen varit på semester i Italien och de båda studerar ekonomi i Köpenhamn när de inte reser världen över och roar sig.

LÄS MER: Sofia och Carl Philips härliga familjelycka: ”Det blir en flicka!”

Greve Nikolai är tillsammans med miljardärsdottern Benedikte Thoustrup. Bild. Arkiv

Greve Nikolai har länge varit en favorit för skvallerpressen – minsta steg han tar granskas och det tas ofta paparazzibilder på den gänglige och slanke kungligheten med de vackra anledtsdragen och den lite beslöjade blicken.

Nyligen inträffade dock en förändring som får konsekvenser.

– Nu riktar världens sina ögon på flickvännen Benedikte Thoustrup. Det är i och med en porträttartikel i Hello Magazine som Benedikte fått mer uppmärksamhet, något som danska Billed Bladet var först med att rapportera, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Drottning Silvias plötsliga utfall mot SVT-reportern: ”Håll tyst!”

Nu granskas prins Nikolais flickvän av media. Bilder: TT

Danskans utbildning i hållbarhet och förvaltning lyfts fram i artikeln i Hello Magazine som även berättar om Benedikte Thoustrups företag, BénéSoie, som säljer olika typer av håraccessoarer.

Greve Nikolai kan inte påverka bevakningen av sin flickvän – det skulle inte hjälpa om han vädjade till pressen att ta ett steg tillbaka, sannolikt skulle det bara förvärra saker och ting.

Benedikte Thoustrup måste helt enkelt vänja sig. Är man tillsammans med ”modellprinsen” blir man helt enkelt ntressant för media.

LÄS MER: Hovkvinnan tvingades sluta på dagen – nu avslöjar hon allt om Victoria
LÄS MER: Prinsessan Kate orkar inte mer – isolerar sig fullständigt
LÄS MER: Sofia trotsar Silvia ännu en gång – konsekvenser kan vänta

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Utländskt