Prinsessan Madeleines exklusiva accessoar

Modekoll

Prinsessan Madeleine älskar mode, lyx och glamour.
Ett absolut favoritmärke är Cartier.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 36, som är välkänd för att älska allt vad lyx och flärd heter har givetvis klenoder från exklusiva Cartier i sin hovsamma garderob. Hon har ett Love Bracelet samt två armbandsur.

[/caption]

Vi börjar med armbandet som är minst sagt eftertraktat.

LÄS MER: Prins Harrys ödesdigra felsägning inför barnen

Allt började 1969 när den italiensk-amerikanske designern Aldo Cipullo skapade ett armband åt Cartier som fick just namnet Love Bracelet. Cipullo hämtade inspiration från det något omoderna kyskhetsbältet och armbandet skruvas därför på och kan bara lossas med hjälp av en speciell skruvmejsel som följer med. Men den får ägarinnan inte rå om själv, utan den ska partnern ha.

Smakar det så kostar det. Ett Love Bracelet kostar från 45 000 kronor och uppåt. Det finns en variant i vitt guld och som är strösslad med diamanter och det går loss på en halv miljon kronor.

LÄS MER: Mette-Marits son avslöjar framtidsplanerna

Vad gäller Madeleines armbandsur från Cartier har hon två klockar av så kallad Tank-modell som är inspirerad av Renaults stridsvagnar från första världskriget. Hon har dels en med läderarmband och dels ett med stålarmband. Det är en riktig kändisfavorit och Jackie Kennedy, prinsessan Diana och Michelle Obama är några som innehaft en sådan klocka.

Enligt rykten kommer också Madeleines gigantiska förlovningsring från Cartier.

LÄS MER: Elisbeth Tarras-Wahlberg avslöjar hovhemligheterna

– Det är en fantastisk ring, mycket smakfull. Det är en stor smaragdslipad diamant men eftersom den är fyrkantig snarare än rektangulär så kallas den för square emerald cut. Det är en kaxig ring som inte går av för hackor. Jag skulle uppskatta att diamanten är 4 karat, sa Johanna Pietsch som är gemmolog och intendent på Bukowskis smyckesavdelningen till Aftonbladet i samband med att Madeleine och Chris förlovade sig.

LÄS MER: Victoria förtvivlad efter brutala påhoppet på prins Oscar
LÄS MER: Kung Haralds sista önskan innan han går bort
LÄS MER: De sju förbjudna orden för Meghan

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Modekoll