Kronprinsessan Victoria i hemligt krismöte

Kungafamiljen

Det är allvar nu.
Kronprinsessan Victoria blev kallad till ett hemligt krismöte.
Kungligheten kan inte undfly sitt ansvar.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-11-10

Kronprinsessan Victoria, 46, är mycket grannlaga i sitt arbete. Det är allom bekant att hon tar sitt uppdrag på största allvar.

Kung Carl Gustaf, 77, har vittnat om hur ambitiös och trägen hans dotter är i sitt värv. Det råder ingen tvekan om att Victoria en dag vill bli en värdig drottning över Sverige.

Vår monark har även, lite förvånat, konstaterat att kronprinsessan är välsignad med en social förmåga som han själv inte besitter på långa vägar.

LÄS MER: Victoria om härliga familjelivet med Estelle och Oscar

Kronprinsessan arbetat jämt och ständigt. Här är hon vid kyrkorådets öppnande. Bild: Claudio Bresciani/TT

Kungen är imponerad av sin dotters förmåga att få människor i hennes sällskap att slappna av och känna sig sedda – hon hyser en imponerande fallenhet att vara ”närvarande” i mötet med såväl kända som okända personer.

Kronprinsessan Victoria får uppleva många spännande och roliga saker i sin roll som kunglighet. Samtidigt råder det ingen tvekan om att det är en mycket ansvarsfull roll hon har och den dag, måtte den dröja, som hon blir statschef blir det en än mer betungande roll hon får.

Ett exempel på det som kronprinsessan Victoria måste ta tag i är samhälls- och omvärldsutvecklingen. Nyligen var hon med på ett viktigt seminarium om medieanvändning i kris och krig.

– Under torsdagen var Victoria på plats på SVT för att delta i ett viktigt seminarium om medieanvändning i kris och krig. Det framgår på SVT hemsida, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Bilderna avslöjar Madeleines plötsliga utseendeförändring

Influencern Therese Lindgren tillsammans med kronprinsessan Victoria vid utdelningen av ”Årets Miljöhjälte 2023” vid Världsnaturfonden WWF:s höstmöte i Stockholm. Bild: Anders Wiklund/TT
Mötet gick dock under radarn. Hovet har valt att hålla det hemligt, man har inte skrivit in det i den officiella kungliga kalendern.

– Vid seminariet ”Informationskrig och medieanvändning i kris och krig” diskuterade man hur SVT ska kunna nå ut till befolkningen med nyheter och program även i svåra kriser, skriver Svensk Damtidning.

LÄS MER: Prins Daniels efterlängtade revansch mot kungen

Här är kronprinsessan Victoria vid ett seminarium samt utnämning till goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram. Bild: Henrik Montgomery/TT

Förutom kronprinsessan Victoria var bland andra Patrik Fältström, säkerhetsskyddschef på Netnod, Hanna Stjärne, 54, vd på SVT, samt Elin Jönsson, 50, SVT:s Ukrainakorrespondent, på plats under seminariet.

– Seminariet inleddes med att Elin Jönsson, SVT:s korrespondent i Ukraina, berättade om hur ukrainarna håller sig informerade. Det sker mycket tack vare ett fungerande och väl utbyggt mobilnät och att invånarna i Ukraina hjälper både samhället och varandra på olika sätt, exempelvis med gemensamma laddstationer, går att läsa på SVT:s hemsida.

På hemsidan, som Svensk Damtidning granskat, framgår även:

– I Ukraina finns även en frivillig skatt som bland annat används till att återställa infrastruktur och byggnader efter bombanfall så att ukrainarna ska få en känsla av normalitet mitt i kriget.

Det är lugnande att kunna konstatera att kronprinsessan Victoria tar sitt ansvar på ett så fint sätt i samband med alla hemskheter som sker i vår omvärld just nu.

LÄS MER: Stora oron för drottning Silvias hälsa inför födelsedagen
LÄS MER: Kungaparets fina hälsning till Lasse Berghagens änka
LÄS MER: Madeleines och Chris nya stil i USA – oigenkännliga

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen