Kung Charles gripande ord till prins Harry: "Jag har cancer"

Utländskt

Prins Harry kommer hem.
Anledningen: Kung Charles har drabbats av cancer.
Regenten berättade själv den tråkiga nyheten för sin son.

[/caption]

Beskedet om att kung Charles, 75, har drabbats av cancer kom under måndagskvällen och blev en stor nyhet över hela världen.

[/caption]

Den brittiske regenten syntes så sent under söndagen då han vinkade till de jublande folkmassorna utanför kyrkan i Sandringham. Här kan ni se de senaste bilderna av den cancersjuke kungen då han är på väg mot gudstjänsten.

LÄS MER: Chocken: Kung Charles har drabbats av cancer – ställer in allt

Kung Charles har drabbats av cancer och genomgår nu behandlingar. Bild: Kin Cheung/AP/TT

Vilken typ av cancer kung Charles har är inte känt, men enligt Buckingham Palace har han påbörjat ”regelbundna behandlingar”.

Kungahuset låter vidare meddela att monarken ”är positiv till sin behandling och ser fram emot att återgå till full offentlig tjänst så snart som möjligt”.

– Han kommer att skjuta upp sina offentliga engagemang och det förväntas att andra ledande kungligheter kommer träda in i hans ställe under behandlingen, rapporterar BBC.

LÄS MER: Nya bilderna på Victoria och Daniel orsakar spekulationer

Kung Charles fick beskedet om sin cancer på sjukhuset när han opererades för en förstorad prostata. Här lämnar han kliniken med drottning Camilla. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT
Nu avslöjar Daily Mirror att prins Harry, 39, åker hem till London för att träffa sin far efter det tråkiga beskedet.

– Hertigen av Sussex kommer snart att lämna Kalifornien för Storbritannien men det är ännu inte klart om hans fru Meghan Markle eller deras barn Archie, 4, och Lilibet, 2, kommer att följa med honom, skriver tidningen.

Man rapporterar också att prins Charles personligen informerade sina två söner om sjukdomen.

– Kungen tog kontakt med hertigen av Sussex och prinsen av Wales för att berätta om sin cancerdiagnos innan den tillkännagavs av Buckingham Palace.

LÄS MER: Kungafamiljens stora oro för Madeleines make Chris

Prins Charles berättade själv om sin diagnos för prins Harry som nu reser till London för att vara med sin far. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

En källa nära Harry berättar för Daily Mail att prinsen bestämde sig för att resa till England så snart som möjligt för att vara vid sin fars sida.

– Experter har hävdat att Harrys blixtresa till Storbritannien ”indikerar allvaret” i kungens tillstånd, skriver tidningen.

Kung Charles cancer upptäcktes på sjukhuset där han nyligen opererade sig för en förstorad prostata.

LÄS MER: Kände tv-profilen som hånade kungen i ny skandal med ung tjej
LÄS MER: Därför är kungens näsa så blå – oväntade förklaringen
LÄS MER: Prins Carl Philips egna ord om det fasansfulla cancerbeskedet

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt