Kungen på spännade scoutmöte i Sydkorea

Kungafamiljen

Alltid redo!
Kungen är en riktig scout.
Nyligen var han i Sydkorea på ett stort läger med 400 scouter.

[/caption]

Om det är något som kung Carl Gustaf, 73, brinner för så är det scoutrörelsen. Han är sedan 1977 hedersordförande i World Scout Foundation (WSF) och så fort tillfälle ges är han mer än gärna på plats under större scoutmöten och andra härrörande aktiviteter runtom i världen.

[/caption]

Härom veckan var det dags igen. Då stod ett besök till Seoul i Sydkorea med ovan nämnda WSF på schemat och där fick vår konung möjlighet att delta i flera spännande scoutaktiviteter med 400 scouter som hade rest dit från olika delar av landet.

LÄS MER: Känd författare i fräck attack mot vår monark

Carl Gustaf är som sagt otroligt engagerad i ämnet, något som kunglige historikern Herman Lindqvist har skrivit om i Svensk Damtidning.

Kungen på det stora scoutmötet i Sydkorea 2019.

– Många kanske tycker att kungen borde ha vuxit ur sin scoutskjorta för länge sedan. Sanningen är att kungen aldrig kommer att lämna scoutingen – han är ” Alltid redo”. Scoutingen var nämligen öppningen för honom till världen, frihet och äventyr bortom slottet, hovet, protokoll och tvång. Kungen berättar att det var hans mor, prinsessan Sibylla som övertalade honom att gå till det första scoutmötet. Både kungens far, arvprins Gustaf Adolf och Sibylla var aktiva scoutledare så modern tyckte att Carl Gustaf skulle bli det också.

Kungen är sedan 1977 hedersordförande för World Scout Foundation.
Kungen har även tidigare varit i Sydkorea på scoutbesök. 2008 besökte han landet med drottning Silvia och stora bilden ovan är från det tillfället.

LÄS MER: Stora oron för drottning Silvias hälsa – hur mår hon egentligen?
LÄS MER: Kronprins Haakons beslut om barnens framtid
LÄS MER: Bild-Extra: Härligt i Hanoi för Victoria och Daniel

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen