Peppad prins Daniel invigde park med Carolina Klüft

Kungafamiljen

Prins Daniels kamp mot fetma och lathet fortsätter.
Han gör allt i sin makt för att få allt fler att bränna kalorierna.
– Jag är övertygad om att vi alla, barn som vuxna, har en naturlig rörelseglädje inom oss. Det gäller bara att hitta den, säger prinsen.

[/caption]

Prins Daniel, 45, har varit en sportig individ sedan barnsben i Ockelbo där han rusade omkring med bandyklubban utanför den röda lilla trävillan samtidigt som hans mamma Ewa lagade makaroner och stekte köttbullar vid spisen.

[/caption]

Daniels sport- och motionsintresse kom att växa sig allt starkare i och med att han växte upp och blev en muskulös atlet. I stockholm grundade han det exklusiva Master Training, en sorts lyxgym för de rika och berömda och det var också där han så småningom kom att möta sitt livs kärlek kronprinsessan Victoria, 42.

LÄS MER: Supersöta nya bilden av prins Gabriel

Resten är, som man brukar säga, historia och nu använder Daniel sin prinsroll för att få svenska folket att hoppa, springa och rulla runt. Tillsammans med Victoria har han startat Genration Pep, en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Prins Daniel och Carlina Klüft arbetar för att svenskarna ska röra på sig mer.

I söndags invigde prins Daniel och Generation Peps verksamhetschef, den höggravida Carolina Klüft, 36, en särskild park i Solna med namnet ”100 meter Pep”.

Det blir den första av de tre aktivitetsparker – så kallade ”Pep-parker” – som ska uppföras i Solna, skriver hovet på sin hemsida.

LÄS MER: Mysiga pussbilden på Victoria och älskade pappa kungen

I den nya parken kan man bland annat spela bordtennis.
Förutom i Huvudsta planeras en park i Arenastaden och en i Hagaparken. Syftet med parkerna är att ge barn, ungdomar och vuxna förutsättningar till rörelse och motion i en miljö som uppmuntrar till såväl lek som träning.

Prinsen och Carolina Klüft förbereder sig. Kvinnan i de trendiga modebyxorna till vänster är hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm.

Det var en entusiastisk Carolina Klüft som invigde parken med prins Daniel som höll ett fint tal:
– I det moderna samhället sitter vi allt mer stilla, gäller vuxna som barn. För många barn har äventyret flyttat från aktiv utomhuslek till passivt, stillasittande, inomhus framför skärmen. Jag är dock övertygad om att vi alla, barn som vuxna, har en naturlig rörelseglädje inom oss. Det gäller bara att hitta den! Fler behöver få möjligheten att röra på sig på ett roligt och tillgängligt sätt. Barn, unga, vuxna; tillsammans och utifrån sina egna unika förutsättningar.

LÄS MER: Märtha Louise i gips efter dramatisk ridolycka
LÄS MER: Prinsessan Madeleine laddar för årets kungafest i New York
LÄS MER: Drottning Silvia spred värme på ”De gamlas dag”

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen