Prins Carl Philip och Sofia på kändisfest– får skarp kritik

Kungafamiljen

Nu minglar de på kändisfester.
Prins Carl Philip och Sofia deltog i tidningsjippot Elle-galan.
Många blev förvånade och nu får kungligheterna kritik.

[/caption]

Att medlemmar i kungafamiljen går på kändisfester tillhör inte det vanliga. Men nu har det hänt och det var prinsparet som gick ifrån den outtalade etikettsregeln

[/caption]

Kungafamiljen är i normala fall mycket restriktiva när det kommer till att delta i olika event för företag.

LÄS MER:  Victorias comeback efter mystiska frånvaron i påsk

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip som levande reklampelare för tidningen Elle. Bild: Christine Olsson/TT

Anledningen är naturligtvis att man inte ska användas i reklamsammanhang för privata aktörer och deras varor och tjänster.

Vad som fick prinsparet att handla annorlunda under fredagskvällen är inte klarlagt, men beteendet får experterna att höja på ögonbrynen.

– Det är märkligt och anmärkningsvärt. Ska prins Carl Philip och Sofia springa på kändisfester om nätterna? Vad blir nästa jippo? Invigningen av någon obskyr restaurang på Södermalm? Nej, jag tycker inte alls det passar sig och någon på hovet borde ta ett allvarligt samtal med prinsparet, säger en pensionerad hovreporter till Allt om Kungligt

LÄS MER: Prins Daniel i sorg – förlorar kvinnan som betydde allt

Elles chefredaktör Cia Jansson, prinsessan Sofia, prins Carl Philip samt festfixaren Lili Assefa på kändisfesten. Bild: Christine Olsson/TT
Prins Carl Philip, 43, och prinsessan Sofia, 38, anlände under galan på Grand Hotel i Stockholm tillsammans med tidningen Elles chefredaktör Cia Jansson, 58, och festfixaren Lilli Assefa, 47.

Prinsessan Sofia bar en en lila klänning av den svenska designern Lisa Yang när hon tillsammans med maken delade ut ”Årets hederspris”.

Hur länge prinsparet stannade och minglade med kändisarna under gratiskalaset är inte känt. Inte heller om de fick en gratisprenumeration av tidningen Elle som tack.

LÄS MER: Stora oron för Silvias hälsa – Victoria tar över uppdraget
LÄS MER: Madeleines och Chris otäcka koppling till tunga droger
LÄS MER: Anställd på hovet talar ut om Victoria och Daniel

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen