Prins Carl Philips och Sofias härliga vinteröverraskning

Kungafamiljen

En sån härlig överraskning.
Prinsparet passade på att heja fram alla Vasaloppsåkare.
Och det tog skruv – det blev svensk seger.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2023-03-06

Som bekant är ju prins Carl Philip, 43, och hans hustru, prinsessan Sofia, 38, ytterst sportiga. De unga kungligheterna är vältränade som få och ser alltid till att sporta så fort de får möjligheten.

[/caption]

Prins Carl Philip är en hängiven och talangfull racerförare men han är även en fena på en massa andra sporter.

LÄS MER: Hovets nya besked om kungen efter hjärtoperationen

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia överraskade plötsligt när de hejade på deltagarna i Vasaloppet. Bild: Pontus Lundahl/TT

Vi har sett honom i Vasaloppet och prinsessan Sofia har tävlat i Tough Viking på Gärdet i Stockholm där den vackra kungligheten visade att hon minsann inte är rädd för att ta i eller smutsa ned sig.

Hon genomförde det stenhårda hinderloppet på ett strålande sätt och publiken jublade.

När det var dags för Vasaloppet överraskade prinsparet genom att befinna sig på plats i Dalarna för att stötta och heja fram de tusentals tävlande, motionärer och elitåkare.

LÄS MER: Drottning Silvias okända kändisväninna träder fram

Här ser vi en fin bild på prins Carl Philip och prinsessan Sofia från Vasaloppet. Bild:Instagram
Och en sån härlig dag det blev.

– Heja heja till alla som kämpar i Vasaloppsspåret i dag, skriver prinsparet på sitt Instagram-konto, rapporterar Expressen.

Det blev en fin överraskning för alla på plats att prinsparet tagit sig upp till Dalarna för att på plats se den 99:e upplagan av det klassiska skidloppet som är världsberömt.

LÄS MER: Prins Harry och Meghan vräks från vräkiga lyxhuset

Så vackert eleganta. Sofia och Carl Philip är det närmaste vi kommer filmstjärnorna i Hollywood. Bild: Pontus Lundahl/TT

Carl Philip och Sofia begav sig till vätskekontrollen i Evertsberg för att heja fram alla kämpar i spåret. Det var strålande sol och det strålade om kungligheterna i spåret där de gjorde allt för att hjälpa alla modiga deltagare i det över nio mil långa loppet.

Och visst gick det bra – svenske Emil Persson, 27, blev den förste svensken på 11 år att ta hem segern i det klassiska loppet.

Norskan Emelie Fleten, 30, segrade i damklassen och de bägge vinnarna hyllades av prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

– Stort grattis till Emil Persson och Emelie Fleten som segrade, skriver prinsparet på sitt populära Instagramkonto.

LÄS MER: Blixtskilsmässan som chockar kungafamiljen

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip gör alltid succé. Här är de extra fina vid kungens middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott. Bild: Pontus Lundahl/TT

Det är något visst med kungafamiljen och Vasaloppet. Kung Carl Gustaf, 76, har kört den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora flera gånger. Hans premiärlopp gick av stapeln redan 1977.

Prins Carl Philip gjorde en strong insats i långloppet för fyra år sedan då han tävlade i fädernes spår för framtida segrar.

LÄS MER: Drottning Margrethes nya hälsobesked chockar danskarna
LÄS MER: Mette-Marits nya kärleksbesked med kronprins Haakon
LÄS MER: Kates rumpchock med prins William på BAFTA-galan

[/caption]
Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen