Mette-Marits nya kärleksbesked med kronprins Haakon

Utländskt

Hon vill manifestera sin stora kärlek.

Nu avslöjas kronprinsessan Mette-Marits nya planer för maken, kronprins Haakon.

Mitt i alla svårigheter vill paret hylla livet tillsammans.

[/caption]

Kronprinsessan Mette-Marit, 49, har haft det riktigt tungt de senaste åren. Hon lider av en obotlig lungsjukdom och har mer eller mindre helt tvingats dra sig tillbaka från offentligheten.

[/caption]

Den blonda norskan är mycket populär i sitt hemland men hon är väldigt sparsmakad med att framträda i officiella sammanhang. Hon orkar helt enkelt inte.

LÄS MER: Drottning Margrethes stora hälsoproblem väcker oro

Kronprinsessan Mette-Marit planerar en riktig kärleksfest för sig och maken kronprins Haakon. Bild: Geir Olsen/NTB/TT

I sin svåra sjukdom får Mette-Marit ett ovärderligt stöd från sin älskade make, kronprins Haakon, 49. Nu planerar hon för en rörande manifestation av parets fina kärlek.

Till sommaren är det 22 år sedan bägge gifte sig och den speciella dagen – den 25 augusti kommer uppmärksammas rejäl.

När paret vigdes i domkyrkan i Oslo hade de varit tillsammans i två år. Det var nära att de aldrig fick varandra. Mette-Marit var frånskild och hade dessutom en son sedan tidigare.

LÄS MER: Hon är kvinnan som tog prins Harrys oskuld

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon fick länge kämpa för sin kärlek till varandra. Bild: Lise Åserud/NTB/TT
Kronprins Haakon tog dock kampen för sin kärlek. Han var redo att avsäga sig sin kungliga titel om han inte fick kvinnan han älskade. Det norska kungaparet föll till föga och gav sin välsignelse.

I sommar fyller både Mette-Marit och Haakon fyller 50 år och man passar på att fira rejält tillsammans. Kronprinsessan Victoria, 45, och prins Daniel, 49, kommer vara på plats under galafesten. Kronprinsessparen är personliga vänner och umgås även flitigt privat.

Mette-Marit och Haakon kommer uppmärksamma sina bemärkelsedagar med en stor gårdsfest på kungliga slottet i Oslo. Gäster från hela Norge kommer att bjudas in för att hylla kungligheterna och deras kärlek till varandra.

Festen hålls den 25 augusti – på parets bröllopsdag.

– Kronprinsparet vill utnyttja det här tillfället till att fira det Norge som vi har skapat tillsammans under de här 50 åren. Och dagen som har valts är kronprinsparets bröllopsdag, meddelar det norska hovet, rapporterar Svensk Damtidning.

LÄS MER: Nya bilderna på vackra Victoria under viktiga mötet

Kronprinsessan Mette-Marit var från skild och hade barn sedan tidigare när hon mötte sin make. Bild: Lise Åserud/NTB/TT

För kronprins Haakon var det väldigt speciellt när han träffade den blonda norskan första gången. Det var i samband med en festival i Kristiansand som han fick upp ögonen för den vackra singelmamman.

– Hon gjorde intryck på mig. Du märker väldigt tydligt när Mette kommer in i ett rum. Det är en kraft där som man inte kan undgå, har Haakon berättat tidigare.

LÄS MER: Kungens väninna tvingas lämna allt efter sambons död

Mette-Marit och Haakon bjuder in till stor kunglig fest i kärlekens tecken. Bild: TT

Känslorna fanns där redan från början. Haakon kunde inte stå emot.

– Mette-Marit var fin att prata med. Det kändes tryggt när vi var tillsammans. Och att hon hade ett litet barn sa mig egentligen bara att hon inte var rädd för att ta på sig förpliktelser och ansvar. Hon blev inte mindre attraktiv i mina ögon för det, har Haakon konstaterat.

Kärleken är det största och för kronprinsessan Victoria och prins Daniel måste det kännas trösterikt att deras vänner har hållit ihop så länge.

LÄS MER: Nya planerna för prinsessan Estelle överraskar
LÄS MER: Psykologens varning till Victoria: ”Ingen bra idé!”
LÄS MER: Kungen avslöjade hemligheten för Tommy Körberg

[/caption]

Senaste nyheter

Mer om Utländskt