Kungens väninna tvingas lämna allt efter sambons död

Kändisar

I ett slag förändrades hela hennes tillvaro.
Nu orkar kungens väninna Grete Qviberg berätta om sambons plötsliga död och efterspelet som följde.
Societetskvinnan avslöjar sanningen om testamentet och de oanade konsekvenserna.

[/caption]

Det var Grete Qviberg, 77, själv som hittade sin sambo Kent Löwenberg död. Paret var sedan 17 år tillbaka sambos. Alla i societeten kan vittna om hur fina de var tillsammans.

[/caption]

Det gick inte att ta miste på hur mycket de älskade varandra.

LÄS MER: Tråkiga beskedet för prinsessan Estelle: ”Tyvärr!”

Grete Qviberg tvingades lämna sitt hem när sambon Kent Löwenberg plötsligt avled. Bild: Anders Wiklund/TT

För Grete var det en chock när Kent Löwenberg plötsligt dog.

– Det var jag som hittade honom och han måste ha fått en hjärtinfarkt. Han låg i badrummet och det var ingen trevlig syn. Det blev en fruktansvärd chock, berättar societetskvinnan i Aftonbladets söndagsbilaga.

Det är fem månaders sedan Kent Löwenberg avled och för Grete Qviberg har tillvaron helt vänts upp och ner. Nu är hon mitt uppe i en flytt.

– Det är hela havet stormar av alla kartonger och påsar. Det är lite jobbigt, men det blir nog bra bara jag får stänga min dörr, säger Grete och konstaterar:

– Dörren för mig stängdes jävligt snabbt. Jag var i princip tvungen att lämna lantstället dagen efter. Nu kunde jag inte det på grund av alla mina prylar jag har från mitt tidigare liv som jag var tvungen att plocka undan snabbt som ögat.

LÄS MER: Victoria och Daniels glädjande besked på Haga slott

Grete Qviberg är chockad över att sambon i sitt testamente uttryckligen skrev att hon bara fick bo kvar i parets våning under tre månader. Bild: Mikael Andersson/TT
Efter sambons frånfälle har det varit extra tungt för Grete som står väldigt nära vårt kungapar. Hennes exmake Aje Philipson, 79, är en av kung Carl Gustafs, 76, närmaste vänner.

Nu fick inte Grete Qviberg riktigt tid att landa i sorgen. Det har varit lite kämpigt med relationen till Kent Löwenbergs släktingar. Ämnet är känsligt.

För Grete lever hennes älskade Kent kvar i minnet.

– Han var världens underbaraste att leva med och vi hade kul, säger hon.

LÄS MER: Kungen stoppar prins Daniels födelsedagsfest

Kung Carl Gustaf är vän med Grete Qviberg och kan inte vara road över hur hon behandlas efter sambons död. Bild: Claudio Bresciani/TT

Det går att förnimma en viss bitterhet hos den vackra societetskvinnan när hon konstaterar:

– Han gjorde ett väldigt tråkigt avslut för min del. Det är det som är det jobbiga, det är inte att han dog.

Kent Löwenbergs fyra barn från en tidigare relation ärver sin far. De får samtliga ägodelar och tillgångar, han var en förmögen man efter flera framgångsrika år i näringslivet.

– De får precis allt och det får de gärna, jag är inte så pryltokig som många tror, men sättet man gör det på.

LÄS MER: Drottning Margrethes fina försoning med prins Joachim

Ingen anade någonting. Grete Qviberg och Kent Löwenberg var ett mycket glatt och lyckligt par som gärna minglade på premiärer och Stockholms hetaste krogar. Bild: Jonas Ekströmer/TT

I testamentet framgår att Grete Qviberg skulle lämna hemmet på tre månader efter hans sambons död.

– Där jag bott i 17 år och som vi har byggt upp tillsammans. Det var jobbigt för mig och det blev inget bra slut.

Grete Qviberg hade påtalat för sin sambo att hon behövde få ett boende arrangerat innan han skulle gå bort. Hon stod på sig.

LÄS MER: Prinsessan Estelles vän drabbad av otäckt trauma

Grete Qviberg var tillsammans med Gaby Borglund och Tone Oppenstam i fokus när de medverkade i TV4:s realityserie i ”Ladies på Östermalm”. Bild: Mikael Andersson/TT

Grete Qviberg blev inte bara utkastad från lägenheten, hon var även tvungen att betala el, hyra, vatten och kostnaden för att bo kvar.

– Man känner tydligen inte varandra. Man är med någon så länge och delar allting, sedan när man skiljer sig eller dö, då kommer det plötsligt fram vem personen egentligen var.

Det råder ingen tvekan om att Grete Qviberg är omskakad av sina bittra erfarenheter.

– Det är skrämmande. Jag har gått igenom en hel del och har separerat två gånger tidigare och vet att det kan bli väldigt tufft.

Grete Qviberg är själv förvånad över att hon trots allt klarat av det hela så pass bra som hon gjort. Societetsdamen är minst sagt besviken över allt trassel efter Kent Löwenbergs bortgång.

LÄS MER: Prins Carl Philip förlorar kungliga arvet
LÄS MER: Tv-stjärnans skoningslösa attack på prins Harry
LÄS MER: Victorias eleganta stilsuccé – imponerar på nytt

[/caption]

Senaste nyheter