Prins Daniels dyrbara klockmiss – kan riskera en årslön

Kungafamiljen

Fint ska det vara.
Prins Daniel bär en lyxklocka för närmare 200 000 kronor.
Men kungligheten gör ett misstag som kan bli riktigt kostsamt.

[/caption]

Nyligen laddade vår stilige prins Daniel, 45, upp inför Victoriadagen med eventet ”Move for fun” där prinsen med glatt humör testade flera olika sportaktiviteter.

[/caption]

Daniel briljerade i basket, padel och tog sig igenom en krävande hinderbana som prinsen klarade galant om än med lite svettig panna när han efteråt konstaterade:
– Det här ångrar jag, det var ingen värdighet i det där, skojade prins Daniel om hinderbanan och skrattade hjärtligt.

Prins Daniel rör på sig under ”Move for fun”. Men borde han ha tagit av sin dyrbara klocka innan?

LÄS MER: Prins Daniels hemliga överraskning för Victoria på födelsedagen

Som bekant är ju prinsen sportigheten reinkarnerad och han har ju dessutom en bakgrund som både personlig tränare och gymägare. Daniel ser alltid till att hålla sig i form och när han är på Öland är golf favoritsporten nummer ett som han gärna utövar tillsammans med sin gode vän hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg, 45.

Prins Daniel poserar med sin Rolex-klocka på golfbanan.
När Daniel var med i ”Move for fun” hade han nog inte räknat med att han skulle bli direkt svettig med tanke på sitt val av klädsel och kanske framför allt val av klocka.

På sin handled bar nämligen prinsen en Rolex Daytona. Daytona, som till en början hette ”Cosmograph” men sedermera fick tillägget Daytona efter den berömda racertävlingen där klockföretaget skötte tidtagningen. Klockan är en av det anrika schweiziska klockföretagets populäraste modeller.

LÄS MER: Märtha Louises fina vänskap med Hollywoodstjärnan

Modellen är så svår att komma över, det är långa köer, att andrahandsvärdet på armbandsuret är högre än nypriset.
– Den Rolex Daytona med vit urtavla som prins Daniel bär har ett andrahandsvärde på 150 000 till 200 000 kronor, säger vår klockexpert som nyligen analyserade ett av Chris O’Neills, 45, urverk.

Prins Daniel bär en Rolex Daytona som är värderad till mellan 150 000 och 200 000 kronor.

Chris O’Neill har precis som prins Daniel också en Daytona men amerikanen bräcker svensken med sin vintage-modell som betingar ett värde på över en miljon kronor, vilket kändissajten Stoppa Pressarna rapporterat om tidigare.

Kungligheten med rötterna i Ockelbo bär alltså en mycket exklusiv klockmodell som är värd en helt okej årslön.

LÄS MER: Tunga bakslaget för prins Carl Philip

Men det gäller att Daniel ser upp så han inte förstör sin fina klocka, Vår klockexpert satte hjärtat i halsgropen när han upptäckte prinsens misstag som kan stå honom dyrt.
– Prinsen har missat att skruva åt den övre kronografknappen, det är den som startar kronografen (tidtagaruret, reds anm). Badar han med klockan om knappen inte är åtskruvad så är den förstörd, säger han.

Prins Daniel måste omedelbart åtgärda kronografknappen på sin Rolex. Annars riskerar den fina klockan att bli förstörd.

Klockexperten är på europeisk toppnivå och han anlitas ofta av olika auktionsverk. Hans kärlek till exklusiva klockor är så stor att han har en tendens att ta det väldigt personligt om han ser att en klocka blir felaktigt hanterad.
– Jag blev nervös när jag upptäckte Daniels miss och var i princip på väg att ringa till hovet så att de skulle kunna varsko prinsen. Som klockexpert och passionerad fan av Rolex-klockor uppskattar jag om ni kan informera prinsen och varna honom, säger mannen innan han bordar ett plan på väg till Andorra där han ska medverka vid en klockauktion för armbandsur för män som är tillverkade före 1945.

LÄS MER: Chris O’Neills specialuppdrag i kungafamiljen

Följaktligen utfärdar vi härmed en formell uppmaning till prins Daniel att skruva åt kronografknappen innan han tar sig ett svalkande dopp i Kalmarsund som den sportige kungligheten plägar göra vid den här tiden på året. Annars kan det gå riktigt illa och svida till i den kungliga plånboken.

LÄS MER: Fest-Extra: Kungavänner och societet på Noppes sommarfest
LÄS MER: Victorias ljuvliga sommar med barnen
LÄS MER: Meghan med Archie på hans livs första polomatch

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen