Prins Joachim får prestigefyllt toppjobb i Paris

Utländskt

J’aime Paris.
Prins Joachim blir kvar i Frankrike.
Den danska kungligheten får jobbet som försvarsattaché på den danska ambassaden i den franska huvudstaden – men beslutet är kontroversiellt.

[/caption]

Prins Joachim, 51, och hans familj flyttade till Paris i höstas. Den danska kungligheten, som är överste i reserven, gick en utbildning på den franska militärhögskolan.

[/caption]

Familjen har stortrivts i den pampiga och romantiska staden och även om coronakrisen kom emellan så hann man installera sig och få en härlig tillvaro. Det hela blir naturligtvis inte sämre av att prinsens hustru, prinsessan Marie, 44, är fransyska.

LÄS MER: Victorias och Daniels dröm har blivit verklighet

Hela familjen stortrivs i Paris och det blir inte sämre av att prinsessan Marie är fransyska.

Nu blir familjen kvar även efter prinsens ettåriga utbildning. Han har fått tjänsten som försvarsattaché på den danska ambassaden.

Danmarks försvarsminister Trine Bramsen, 39, är nöjd med utnämningen.

– Prinsen har en lång anknytning till försvaret och avslutar den här månaden Frankrikes högsta militärutbildning i ledarskap. De kompetenserna kommer användas tillsammans med hans ingående kunskaper om landet och kulturen, säger hon i ett pressmeddelande, rapporterar Kvällsposten.

LÄS MER: Prins Daniels förändring efter enkla livet i Ockelbo

Prins Joachim är överste i reserven och han trivs utmärkt i det militära.
Prinsen får dock inget betalt – istället behåller han sitt generösa apanage på fem miljoner kronor, trots att danska kungligheter egentligen inte får ta emot apanage om man bor utomlands.

LÄS MER: Silvias starka längtan efter Estelle

Prins Joachim har blivit betydligt mer harmonisk sedan han träffade prinsessan Marie.

Flera politiker är kritiska till prins Joachims upplägg men den danska kungaexperten Søren Jakobsen, 80, tycker att det är bra att han stannar i Frankrike.

– Det är fint att han hittar ett jobb och får en mening med tillvaron. Det är förnuftigt att han vänder sig bort från Danmark. På det här sättet slipper drottningen konkurrensen mellan kronprinsparet och prins Joachim och Marie, säger kungaexperten till Ekstrabladet.

LÄS MER: Stora oron för Charelene i Monaco – nu kommer svaret
LÄS MER: Drottning Margrethe bryter oväntat isoleringen
LÄS MER: Victoria visar upp nya familjemedlemmen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Utländskt