Prins Daniels förändring efter enkla livet i Ockelbo

Kungafamiljen

En liten pojke växer upp i en småstad.
Daniel Westling visar sig ha talang inom sport, flyttar till Stockholm och startar ett exklusivt gym.
I dag är det samma pojke som blivit man, tvåbarnsfar och prins.

[/caption]

Det har hänt en hel del på 20 år. Daniel Westling, 46, kom som 27- åring ner till Stockholm där han startade ett exklusivt gym, Master Training.

[/caption]

Prinsessan Madeleine, 37, tipsade då hennes storasyster, kronprinsessan Victoria, 42, om gymmet. Den blivande regenten lyssnade till rådet och Daniel Westling blev hennes personliga tränare.

LÄS MER: Camillas framtida drottningtitel ifrågasätts

Kronprinsessan Victoria presenterade pojkvännen Daniel Westling för första gången i ett mer officiellt sammanhang under väninnan Andrea Brodins bröllop.

Varken Victoria eller Daniel visste då att deras vänskap skulle leda vidare till att tränaren blev prins av Sverige.

Två månader in i träningen vid styrkemaskinerna tog Daniel mod till sig och frågade Victoria om en dejt. Han hade två biljetter till Britney Spears konsert i Globen den 9 november 2000.

Kronprinsessan tackade överraskat ja. Daniel var då, som alltid, klädd i sina slitna jeans och hans signum, truckerkepsen. Daniel, som aldrig varit någon festprisse, valde också att följa med Victoria på en födelsedagsmiddag den 11 juli 2002.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora oro för prins Oscar

En av de första bilderna på kronprinsessan Victoria och hennes nya pojkvän Daniel Westling togs 2003 i Globen där Sverige mötte Kanada.
Då firade Victorias nära väninna Caroline Nilsson (tidigare Kreuger) sin 25-årsdag på restaurang Nacka J. Det var också där den första kyssen mellan Victoria och Daniel kom vid midnatt alldeles vid vattnet.

Det rådde inga tvivel om att paret var stormförälskade och de brydde sig inte att pressen var dem på spåren – det här var äkta. Det var härligt, det var kärlek.

LÄS MER: Prinsessan Estelles härliga dag med mamma på Haga slott

Prins Daniel var från början en mycket skygg och blyg ung man som hade svårt att hantera offentligheten.

Daniel växte upp i Ockelbo, två timmars bilfärd norr om Stockholm. När man kommer in i byn möter man från ena sidan en 1700-tals kyrka och från den andra missionshuset. Däremellan ligger Ica, Coop och systemet.

Byn är omgiven av fin natur i form av sjöar, ängar och skogsdungar. Daniels mamma och pappa bor kvar i det röda kedjeradhuset som ligger på cykelavstånd från byn.

LÄS MER: Hovets svar om Madeleines frånvaro under krisen

Victoria förändrades och blev en betydligt gladare och lyckligare tjej sedan hon träffat sin drömprins från Ockelbo.

Hans mamma Eva Westling, 75, har arbetat på Postgirot i Gävle och pappa Olle, 75, var socialchef i Sandviken. De har alltid behållit sin integritet och aldrig avslöjat något om sonen.

Att han inte var någon stjärna i skolan kan betygen intyga. Men hans dedikation till sporten har genomsyrat hela hans liv. Det tog honom till Stockholm där han läste till idrottspedagog vid Lillsveds folkhögskola.

LÄS MER: Prins Williams känslosamma minnen av mamma Diana

Kronprinsessan Victoria och pojkvännen Daniel Westling på konsert tillsammans. Det riktigt lyser i ögonen på kronprinsessan när hon tittar på sin älskling.

Vid 27 års ålder öppnade han och en kompanjon ett eget gym. I dag har han bytt ut truckerkeps och jeans mot slips och kavaj.

Prins Daniel är oerhört noga med etikett och att göra rätt. När kronprinsparet hade tillkännagett sin kärlek sattes Daniel i mediaträning under överinseende av Victorias mentor och hovets dåvarande informationschef Elisabeth Tarras Wahlberg, 69.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias härliga polisinsats i city

Prins Daniel förändrades också genom åren och hans stil anpassades till kungahuset.

Det gav resultat och prinsens strikta och korrekta sätt är i dag beundransvärd. Hans dubbelknäppta kostymer och de eleganta glasögonen av exklusiv modell har blivit hans kännetecken. Ja, han bar till och med slips under födelsen av deras första barn, prinsessan Estelle, 8.

I år firar kronprinsessparet 10-årig bröllopsdag och nu ser vi fram emot en fortsätt härlig tid för kronprinsessan och hennes drömprins från Ockelbo.

LÄS MER: Prins Daniels hårda regler om alla måste lyda
LÄS MER: Gott i helgen: Silvias krämiga nässelsoppa
LÄS MER: Tunga beskedet för prins Daniel och hans mamma

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen