Kronprinsessan Victorias stora oro för prins Oscar

Znyheter

Det är både tungt och tråkigt.
Kronprinsessan Victoria sörjer beskedet kring prins Oscar.
Nu väntar en prövande tid för kungligheterna.

[/caption]

Kronprinsessan Victoria, 42, har vid flera tillfällen vittnat om hur viktigt Solliden och de öländska somrarna är hör för henne. Dessutom blev ju den vackra kungligheten utsedd till årets ölänning för bara två år sedan.

[/caption]

Genom åren har kronprinsessans födelsedag den 14 juli blivit central för hela kungafamiljen. Efter Victoriadagen har hela familjen kunnat slappna av och den härliga semesterkänslan har infunnit sig.

LÄS MER: Drottningens tuffa pengakrav på Harry och Meghan

Prins Oscar leker i fårhagen på Haga slott och det hade betytt så mycket för honom att få komma till Öland i sommar.

Victoria älskar att vara på Öland som verkligen är en frizon för henne. Under uppväxten var det på Öland som kronprinsessan kunde känna sig avslappnad; både ölänningarna och turisterna lät den unga kungligheten vara i fred när hon var inne i Borgholm för att köpa och godis och glass.

Efter att kronprinsessan och prins Daniel, 46, fått barn har om möjligt tillvaron på Solliden blivit ännu viktigare och familjen beslutade att bygga ett eget hus invid det vackra slottet.

LÄS MER: Därför är det så tyst om prinsessan Madeleine

Kronprinsessan Victoria tillsammans med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar tittade till kronprinsessparets bikupor på Haga slott.
Sedan ett drygt år tillbaka har Victoria och Daniel Villa Skönvik som är ett elegant enplanshus på 328 kvadratmeter. Huset ligger bara 200 meter från havet och bara ett par minuters promenad från Sollidens slott där kungaparet residerar.

Victoria har med glädje kunnat se hur hennes barn prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4, är förtjusta i Öland och tillvaron där.

LÄS MER: Shamanens oväntade hyllning till Harald och Sonja

Victoria minns sin barndoms somrar med stor glädje och hennes högsta önskan är att prins Oscar ska få det lika ljuvligt med mycket spring i benen.

Speciellt lille prins Oscar älskar att vara på Öland, inte minst tycker han om att få umgås med mormor Silvia, 76. Drottningen och den lille prinsen brukar plocka ägg tillsammans, något som prins Oscar är överförtjust i.

– Det finns en viss ritual. Den börjar med hönsen och går sedan tillbaka igen. Det älskar barnen, Sedan brukar kungen lägga nät med Estelle. Just plocka ägg hos hönsen är uppskattat, har drottning Silvia berättat i Expressen tidigare, rapporterar Hänt.

LÄS MER: Drottningens okända kusin träder fram

Prinsessan Estelle, prins Daniel, prins Oscar och kronprinsessan Victoria i samband med firandet av kronprinsessans födelsedag på Solliden, i år riskerar allt att bli inställt.

För Victoria är det därför med tungt sinne hon kanske tvingas fatta beslutet om att inte åka ner till Öland i år på grund av coronaviruset. Kungafamiljen måste följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i detalj och fortfarande har myndigheten inte kommit med något beslut om resor inom landet i sommar.

Nu oroar sig Victoria för hur lille prins Oscar ska ta emot beskedet om resan till det älskade Solliden ställs in i år.

LÄS MER: Bild-Extra: Victorias härliga polisinsats i city
LÄS MER: Prins Daniels hårda regler som alla måste lyda
LÄS MER: Estelles härliga dag med mamma i Hagaparken

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter