Drottningens tuffa pengakrav på Harry och Meghan

Znyheter

Att avsäga sig kungahusets är inte gratis.
Prins Harry och Meghan vet.
Nu ska pengarna betalas tillbaka.

[/caption]

I samband med att prins Harry, 35, och Meghan, 38 med buller och bång lämnade kungafamiljen som arbetande medlemmar började skulderna läggas på hög. Renoveringskostnaderna av deras ståtliga Frogmore Cottage ska bland annat betalas tillbaka då de engelska skattebetalarna stod för mångmiljonkalaset.

[/caption]

Nu har den första inbetalningen kommit till den brittiska kungakassan.

LÄS MER: Kung Harald och Sonjas skarpa markering mot shamanen

Prins Harrys och Meghans hem lyxrenoverades för skattemedel. Nu ska de betala tillbaka allt till drottningen.

Enligt uppgifter som Daily Mail har fått ta del av har Harry och Meghan en skuld på 30 miljoner kronor. I den takt de tänkt betala med 200 000 kronor per månad kommer det ta elva år att bli skuldfria.

Samtidigt fortsätter prins Harrys pappa Charles, 71, skicka pengar till sonen i USA. Prinsen är en rik tronarvinge och har som hertig av Cornwall byggt upp en rejäl förmögenhet.

LÄS MER: Victorias hemliga utflykt överraskade alla

Prins Charles har fått rycka ut och finansierar nu prins Harrys liv i USA.
Den bygger på inkomster från hertigdömet som går under medeltida lagar. Lagen skapades 1337 för att trygga Englands tronarvinge. Lagen säger även att hertigdömet endast kan ärvas av männen i släkten.

När prins Charles blir kung tar då prins William, 37, över. Förra året tjänade Charles nästan 270 miljoner kronor bara på Cornwall via bland annat fastighetsinvesteringar i London. Tack vare benämningen ”privat egendom” slipper han både skatt för bolaget och kapitalvinster.

LÄS MER: Tyske prinsen i våldsam MC-olycka – avled direkt

Prins Harry och Meghan är skyldiga det engelska kungahuset omkring 30 miljoner kronor.

Varje år erhåller det engelska kungahuset en dryg miljard av skattebetalarnas pengar som ska gå till deras verksamhet. De senaste åren har dock skandalerna kring den engelska kungafamiljen duggat tätt.

Pinsamt värre blev det när prins Andrew, 60, kopplades samman med den sexdömde skandalmiljardären Jeffrey Epstein som senare tog sitt liv i fängelset. Och i början av året häpnade britterna då drottningens älskade barnbarn, prins Harry, valde att slänga in handduken.

LÄS MER: Camillas fruktan för bröllopet med prins Charles 
LÄS MER: Drottning Silvias stora sorg över nära vännens död
LÄS MER: Prinsessan Sofia bryter relationen med Paolo Roberto

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter