Camillas fruktan för bröllopet med prins Charles

Znyheter

Camilla var livrädd innan bröllopet med prins Charles.
Hon trodde att britternas kärlek till prinsessan Diana skulle förstöra allt.
Nu berättar hertiginnan av Cornwall om fasan för att bli utbuad.

[/caption]

I en ny tv-dokumentär ”Charles and Camilla: King and Queen in waiting” på Channel 5 tar hertiginnan Camilla, 72, upp de svårigheter hon behövde tampas mot när kärleken med prins Charles efter så många år till slut blev officiell.

[/caption]

Enligt Camilla hade det mest med den forna prinsessan Diana att göra.

LÄS MER: Shamanens oväntade hyllning till Harald och Sonja

Camilla var mycket orolig inför sitt bröllop med prins Charles.

Den högt aktade och älskade Lady Di hade satt tydliga spår hos engelsmännen. Den stora haken blev att hitta sin egen nisch. Precis som resten av det engelska kungahuset ville Camilla göra något som hon kunde ge tillbaka genom.

Men det visade sig svårt att hitta välgörenhet som inte prinsessan Diana skulle förknippas med. Det mesta inom välgörenhet var redan taget och djupt förankrat i personerna i fråga. Den stora fasan låg dessutom i att hennes bröllop med den blivande kungen, prins Charles71, skulle bli utbuat.

Timmarna innan vigseln den 9 april 2005 stod gatorna tomma. Rädslan kröp allt djupare in på Camilla. Men ju närmare tiden gick mot vigseln fylldes gatorna med folk. Vigseln blev borglig och förrättades i Windsor.

LÄS MER: Prinsessan Estelles härliga dag med bina och mamma

Camilla brottades med en otäck rädsla när hennes kärlek till prins Charles skulle bli officiell.
Prins Charles var då 56 år och hans hustru 57. Äntligen hade kärleken fått segra.

Charles och Camilla träffades redan 1971 genom gemensamma vänner. Tycke uppstod men inget mera hände. Vissa rykten säger att hon tröttnade för att han inte friade. Andra menar att det blev så för att prinsen ryckte in i flottan.

Camilla gifte sig istället med kavalleriofficeren Andrew Parker Bowles 1973. Prins Charles valde att gifta sig med prinsessan Diana 1981. Under tiden behöll de vänskaplig kontakt och hade även en utomäktenskaplig relation med varandra.

LÄS MER: Prins Harrys desperata drag i Hollywood

Camilla fruktade att britternas kärlek till prinsessan Diana skulle göra att hon skulle buas ut.

Prins Charles såg också till att den hemliga älskarinnan Camilla Parker-Bowles fick en personlig inbjudan till sitt bröllop. I en berömd tv-intervju från 1995 berättade Diana om den mörka baksidan i sitt liv.

– Vi var tre personer i äktenskapet, så det var lite mycket folk.

1995 skilde sig Camilla och året efter gick även prins Charles och Diana skilda vägar. Prinsessan dog tragiskt nog efter det i en bilolycka i Paris.

LÄS MER: Drottning Silvias sorg över nära vännens död

Camilla stöttar prins Charles i hans kungliga uppdrag världen över.

Efter en tid flyttade Charles och Camilla ihop och den 10 februari 2005 tillkännagavs förlovningen. Samma år den 9 april vigdes de och i dag är hertiginnan Camilla mera trygg i sin roll. Hon har fått känna av folkets stöd.

I februari var hon bland annat värdinna vid 15-årsjubileumet för stiftelsen Safe Home, vilka bekämpar våld i hemmet.

LÄS MER: Prinsessan Sofia bryter relationen med Paolo Roberto

I dag lever Camilla och prins Charles ett mycket lyckligt liv tillsammans. Här syns de under coronakarantänen med sina två hundar.

– Ingen kan veta vad som pågår bakom stängda dörrar. Det påverkar alla, det spelar ingen roll vem du är. Mitt budskap till alla som hör det här är att det finns organisationer som kan hjälpa dig. Sök upp dem och berätta vad du har varit med om, sade hertiginnan Camilla i en intervju med Mail On Sunday.

LÄS MER: Mette-Marit bryter karantänen – norrmännen jublar
LÄS MER: Societetsmannen Oscar Engelbert i nytt blåsväder
LÄS MER: Tråkiga beskedet för kronprinsessan Victoria

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter