Societetsmannen Oscar Engelbert i nytt blåsväder

Znyheter

Oscar Engelbert köpte en båt för 282 miljoner kronor.
Som han inte betalade.
Nu jagas han av yacht-bolaget som kräver honom på pengar.

[/caption]

Det har gått bra för bostadsutvecklaren och miljardären Oscar Engelbert, 43, Han har gjort sig känd för att bland annat saluföra lyxlägenheter för de rika i Stockholms city genom sitt bolag Oscar Properties.

[/caption]

Men han har även gått på en och annan mina och nu är det dags igen.

LÄS MER: Kungens tunga bakslag – ställer in mitt i krisen

Oscar Engelbert lever ett flärdfullt liv. Societetsmannen uppges ha beställt en yacht för 282 miljoner som han inte betalade för.

Den här gången handlar det dock om en personlig ägodel. Oscar Engelbert beställde en skräddarsydd 55 meter lång segelbåt, en så kallad shooner. Den färdigbyggda båten skulle ha kostat 26,2 miljoner euro, cirka 282 miljoner svenska kronor, uppger Dagens Juridik rapporterar Expressen.

Oscar Engelbert drog sig dock ur köpet men då var redan ritningarna gjorda. Han ombads därmed att betala kostnaderna för ritningen som uppgick till en miljon svenska kronor. Rederiet vann skiljedomen i London då Oscar Engelbert ansågs skyldig att betala kostnaderna för ritningarna för den skräddarsydda båten.

LÄS MER: Prinsessan Sofia bryter relationen med Paolo Roberto

Nu söker yacht-bolaget Oscar Engelbert för att få ersättning för ritningskostnaderna på båten som uppskattas till en miljon kronor.
Nu har bolaget vänt sig till det svenska rättsväsendet för att kräva in skulden. Oscar lyser dock med sin frånvaro och har gjort sig oanträffbar enligt yacht-bolaget.

Men detta är inte det enda bekymret för societetsmannen. Enligt en delgivningsman har Oscar Properties dotterbolag valt att inte betala en hyresskuld som nu är uppe i 5 miljoner.

Expressen har tidigare avslöjat att Oscar Engelbert har jagats av Kronofogden på en skatteskuld på 20 miljoner. När Kronofogden agerade genom att driva in skulden via hans bankkonton betalades den snabbt.

LÄS MER: Prinsessan Estelles nya spännande uppdrag

Oscar Engelbert med sin vackra hustru Giovanna Battaglia Engelbert på en premiär.

Yacht-företaget har sökt men inte fått kontakt med Oscar och deras fordran kvarstår. Avtalet är påskrivet av honom själv personligen och Oscar Engelbert har nu uttalat sig angående kravet och skiljedomen:

– Vi var inte ense och skiljedomen gav sitt utslag. Lagen har haft sin gilla gång. Jag har löpande fått informationen så vet inte riktigt vad de syftar på med att de inte fått tag på mig. Jag har tagit del av domen, skriver han i ett mail till Dagens Juridik.

Det holländska bolaget har nu fått svensk rättshjälp genom en advokatbyrå. De har vänt sig till hovrätten för att få hjälp att driva in skulden.

LÄS MER: 8 lyxiga godbitar i Silvias eleganta hatt-skafferi
LÄS MER: Prinsessan Birgitta känner sig hemlös i karantänen
LÄS MER: Därför är det så tyst om prinsessan Madeleine

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter