Prinsessan Birgitta känner sig hemlös i karantänen

Kungafamiljen

En kamp i karantänen.
Nu berättar prinsessan Birgitta om tiden på Stenhammars slott med kungaparet.
Kungligheten känner sig hemlös när hon inte får vara på sitt älskade Mallorca.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2020-05-10

Prinsessan Birgitta, 83, lyckades i sista stund ta sig till Sverige från Mallorca. Kung Carl Gustafs, 74, syster anslöt sig till kungaparet i karantänen på Stenhammars slott utanför Flen i Sörmland.

[/caption]

I 18 år har prinsessan Birgitta huserat i staden Santa Ponsa på Mallorca och den charmiga kungligheten har blivit en uppskattad profil på den spanska semesterön. Inte minst har hon satt avtryck i öns golfkretsar – prinsessan Birgitta är sedan många år tillbaka golftokig och det går nästan inte en dag utan att hon spelar.

LÄS MER: Silvias fina hyllning till svärdottern Sofia

Prinsessan Birgitta är sällan i Sverige men i november var hon i Göteborg i samband med en välgörenhetsgala.

För Birgitta har tiden i karantän med kungen och Silvia, 76, inneburit en chans att få umgås med sin älskade lillebror och hans vackra och behagliga hustru. Dessutom har prinsessan fått en chans att återse Sverige som hon annars bara besöker som hastigast.

– Det är klart, det har varit väldigt fint. Jag har fått se mycket av Sverige. Det är mycket glädjande eftersom jag har varit borta från Sverige nästan i 60 år, så det var väldigt positivt allting, säger prinsessan Birgitta till Expressen.

LÄS MER: De 5 hetaste hemligheterna i Meghans nya bok

Prinsessan Birgitta på vimmel när 1,6 miljonerklubben firade sitt 20-års jubileum på Grand Hotel i Stockholm för knappt två år sedan.
Nu har dock prinsessan Birgitta lämnat Sverige, hon befinner sig hos sin son i södra Tyskland – men vill dock komma hem till Mallorca igen.

– Jag bor hos min son i München. Jag ska försöka komma till Spanien men jag vet inte hur det ska gå – det vi får se, säger prinsessan Birgitta.

LÄS MER: Nya romantiska bilderna på kungaparet från karantänen

Prinsessan Birgitta i en välgörenhetsturnering i golf. Kungligheten älskar att spela golf och är så gott som dagligen på banan.

Det går inte att ta miste på att den sportiga kungligheten är angelägen om att återvända hem till sin älskade ö i Medelhavet och till sin bostad.

– Ja det är klart, till mina egna fyra väggar. Nu känner jag mig hemlös, säger prinsessan.

LÄS MER: 8 lyxiga godbitar i Silvias eleganta hatt-skafferi
LÄS MER: Sofias glädjebesked för lillprinsen mitt i krisen
LÄS MER: Prinsessan Christina berättar allt om familjetragedin

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Kungafamiljen