8 lyxiga godbitar i Silvias eleganta hatt-skafferi

Modekoll

”Rasande eleganta”. Ja, så skulle vi kunna beskriva drottningens läckra hattar, som vi sett kröna hennes hjässa genom åren.
Sockersöta, sirligt dekorerade och skapade i olika former och färger.
De är små konstverk, eller till och med som små bakverk.

[/caption]

Av: Gittan Larsson | Bilder: TT | Publicerad: 2020-05-05

Smakrika delikatesser finns det gott om i kungliga sammanhang. På slott och herresäten dukas det upp mästerlika godsaker till dessert. Dessutom verkar de kungliga hattmakarna inspireras av gräddiga efterrätter, frukttårtor, mandelflarn, glasyrdraperade drömmar, chokladmousse och lyxiga marsipanbröd när de designar drottningens alla huvudbonader.

[/caption]

Drottning Silvia, 76, charmar sin omgivning med karisma och ett ödmjukt sätt, men även med en pricksäker stil. Hattarna är många gånger mycket fantasifulla och frestande för ögat.

LÄS MER: Därför är det så tyst om prinsessan Madeleine

Låt oss bjuda på ett fantastiskt kakfat med 8 av drottningens mest smakfulla godbitar.

1. Drottning Silvia poserade i den här läckra saken när hon hade långväga gäster från Asien på statsbesök. Kungaparet umgicks med Sydkoreas presidentpar som var i Sverige under två dagar i juni 2019. Den gröna “mint-delikatessen” på hjässan satt som gjuten under besöket vid Silviahemmet

2. Drottning Silvia tog emot ett statsbesök från Grekland på Stockholms slott i maj 2008. En lyxig maräng toppade då drottningens vackert mörka hår.

LÄS MER: Prinsessan Christina berättar allt om familjetragedin

3. Här ser vi drottningen i delikat guldnougat vid en lunch med Luxemburgs storhertigpar, Henri och Maria Teresa, på Stockholms stadshus i april 2008.

4. Drottning Silvia i en färggrann glassbomb! Den rosa hatten med blå och gula rosetter bar hon under kungaparets tre dagar långa statsbesök till Oslo i Norge i juni 1993.

LÄS MER: Prins Williams och Kates fina kärleksbild

5.Den här spektakulära och närmast dramatiska hatten bar drottningen vid riksdagens öppnade 2005 och för tankarna till en härlig tårta gjord av en lika delikat som mörk choklad från Schweiz.

6. På statsbesöket till Japan ville många säga ”cheese” till Silvia som så här vackert poserade för fotograferna. På bilden bär Silvia en trevlig vit hatt som inte sticker ut. ”Less is more” i den blodröda solens rike.

LÄS MER: Drottning Silvias härliga kärleksgåva till kungen

7. Blåbärsmuffins finns det en och annan i Silvias hatt-skafferi. Denna klädsamma variant har vi kunnat njuta av vid ett flertal tillfällen.

8. Men dra på trissor. Även om vår vackra drottning inte syns på den här bilden så tillhör den en av de absoluta favoriterna här på redaktionen. Silvia bar den den här vackra hatten vid riksmötet 1998 och visst påminner hennes huvudbonad om ett riktigt härligt bakverk täckt av läcker glasyr.

LÄS MER: Sofias glädjebesked för lill-prinsen mitt i krisen
LÄS MER: Prinsessan Isabella charmar hela Danmark
LÄS MER: Eva O’Neill visar upp glammiga galagarderoben

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Senaste nyheter

Mer om Modekoll