Tråkiga sommarbeskedet för kronprinsessan Victoria

Znyheter

Ännu ett bakslag för kronprinsessan Victoria.
En 41-årig tradition är på väg att brytas.
Nu ställs Victoria-dagen in på order av statsminister Stefan Löfven.

[/caption]

Många trodde, inklusive hovet, att Victoriadagen skulle var över när kronprinsessan Victoria, 42, gifte sig med sin älskade prins Daniel, 46. Men Victoria är en kvinna som uppskattar och håller på traditioner.

[/caption]

Nu får hon dessvärre tänka om.

Det var under veckan som statsministern Stefan Löfven, 62, gav det bistra men ändå väntade beskedet till folket och hovet – Victoriadagen ställs in med tanke på att så stora folksamlingar inte kan tillåtas.

LÄS MER: Nya coronabeskedet om drottningen oroar britterna

Kronprinsessan kommer inte att kunna hyllas i Borgholm på sin födelsedag i år.

Detta innebär givetvis en stor sorg hos den empatiska kronprinsessan som älskar att möta det svenska folket. Victoriadagen eller dagarna som det är har blivit en folkfest som många återvänder till.

Löfven påtalade under presskonferensen att beredskapsläget återstår åtminstone till 15 juli, det vill säga en dag efter kronprinsessans födelsedagsfirande.

LÄS MER: 8 lyxiga godbitar ur Silvias eleganta hatt-skafferi

Det är Stefan Löfven och regeringen som tagit beslutet med anledning av coronakrisen.
– Jag önskar att jag kan säga att det här är över och att vi har krisen bakom oss. Men vi är inte där än. Så även sommaren som vi har framför oss kommer att bli annorlunda, sa han enligt Svenska Dagbladet.

Enligt statsministern kommer vi antas ligga längre i beredskapsläge längre än så.

– Vi är redo att fatta nya beslut om det skulle krävas för att ytterligare bromsa smittspridningen, säger Stefan Löfven vidare.

LÄS MER: Prins Joachims markering mot drottning Margrethe

Kronprinsessan älskar sin födelsedag på Öland då hon och familjen får tillfälle att möta svenska folket.

Som Allt om Kungligt tidigare rapporterat var hovet redan beredd på att det skulle bli ett annorlunda firande i år.

– Det kommer inte ett bli ett traditionellt firande, som vi är vana vid. Kronprinsessan Victoria kommer att firas men vi ser över möjligheterna, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt.

Victoriadagen har firats på Öland sedan 1979, då kronprinsessan fyllde 2 år. Sedan 1996 har även kända artister förgyllt dagen live på Borgholms idrottsplats. Det hela har styrts upp av den legendariske Ölandsprofilen Kay Wiestål. Men när han pensionerade sig tog Leroy Media över arrangemanget.

LÄS MER: Mette-Marit bryter karantänen – norrmännen jublar

I år blir det inget traditionsenligt firande som det brukar för vår kronprinsessa.

I spetsen för den nya organisationen står Stephan Rimér. Han har bland annat varit involverad i både Guldbaggegalan och Idrottsgalan. Under sitt första år, 2019, gjorde han inga större förändringar, men i år skulle man göra flera förändringar och förbättringar – bland annat att flytta arenan till slottsporten vid Borgholms slott.

Flera stora artister har varit inbokade sedan länge, däribland Melodifestivalens vinnare The Mamas. Biljetterna är också ofta slutsålda så fort de släpps.

LÄS MER: Prinsessan Birgitta känner sig hemlös i karantänen

Kronprinsessan Victoria får istället fira sin bemärkelsedag med familjen.

Polisen har arbetat ett år med säkerheten och man hade räknat med att över 50 000 bilar som skulle passera över Ölandsbron under dagarna.

Bilarna brukar ofta vara fyllda med krattor, spettekakor, barnmålningar och blomster som de ska överräcka till vår kungliga jubilar och blivande drottning.

Varje år besöks eventet av flera hundratusentals flitiga entusiaster som vill hylla vår kronprinsessa. Hur man nu ska minska ner det till 50 personer är en gåta.

LÄS MER: Därför är det så tyst om prinsessan Madeleine
LÄS MER: Prinsessan Christina berättar allt om familjetragedin
LÄS MER: Drottning Silvia härliga kärleksgåva till kungen

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter