Prins Julian – i gott sällskap av världsstjärnorna

Znyheter

Prins Julian Herbert Folke är nu namngiven.
De sistnämnda namnen har kunglig härkomst.
Men Julian? Det verkar vara prinsparets egna val.

[/caption]

Många hade gissat på vilket namn den nya prinsen skulle få. Betsson hade stora favoriter däribland Gustaf, Hubertus och just Folke, som även kungen heter. Men Julian fanns inte med på kartan. Det var de unga parets egna val. Ett bra namn som är enkelt att uttala internationellt.

[/caption]

Julian är ett internationellt namn mest vanligt i England och USA. Namnet är mer eller mindre ovanligt i Sverige men har förekommit redan under 1800-talet. År 1890 fanns det 38 Julian i Sverige men i dag har antalet ökat avsevärt. Herbert kommer ifrån prinsessan Sofias, 36, morfar. Folke heter även farfar kung Carl Gustaf, 74,

LÄS MER: Kungens egna ord om sitt nya barnbarn prins Julian

Många är nyfikna på hur prinsparet bestämde sig för att döpa sin nyfödde prins till Julian.

Den 31 december 2007 hette 1 311 män Julian varav 750 hade Julian som tilltalsnamn. År 2006 fick 73 pojkar namnet Julian som tilltalsnamn och namnet har en uppåtgående trend. Den franska formen är Julien.

Bland kända män med namnet Julian återfinns Julian Bailey, 43, brittisk racerförare, Julian Lennon, 57, Julian Lloyd Webber, 69, brittisk cellist och kompositör samt Julian Glover, 86, engelsk skådespelare känd från roller i bland annat ”Rymdimperiet slår tillbaka”, James Bond-filmen ”Ur dödlig synvinkel” och ”Indiana Jones och det sista korståget”.

LÄS MER: Första bilden av prins Julian Herbert Folke

Skådespelaren Julian Glover. Det är nog tveksamt att prins Julian är döpt efter skurken i 007-äventyret ”Ur dödlig synvinkel”
Vem eller vilka som givit inspiration till prinsparets val vet vi inte men ett spännande namn som sticker ut på ett bra sätt.

Välkommen säger vi på Allt om Kungligt till prins Julian.

LÄS MER: Drottning Silvias beslut efter otäcka fallskadan
LÄS MER: Kronprinsessan Victorias stora comeback gick i kras
LÄS MER: Tråkiga beskedet inför kungens 75-års kalas

[/caption]Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *Senaste nyheter

Mer om Znyheter